Niclas Carpelan Eaglesin edustusjoukkueeseen kaudeksi 2016!

Eagles ja Niclas ”Nesi” Carpelan pääsivät sopuun kauden 2016 kuvioista. Nesi pelaa kaudella 2016 pelinrankentajan tontilla sekä toimii joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina. Puolustuksen koordinaattorina ja päävalmentajana jatkaa edelleen Vincent Pervis. Pervis ja Carpelan muodostavatkin todella kokeneen tiimiin Eaglesin valmennukseen.

Eaglesposti tavoitti Nesin harjoitusleirin yhteydessä.

– Kerro jotain itsestäsi, urastasi ja saavutuksistasi?

Moi! Olen Niclas “Nesi” Carpelan, pelinrakentaja ja valmentaja Espoosta. Pelihistoriaa on reilusti yli 20 vuotta ja jos saavutuksissa ei mennä ihan esihistoriaan vaan yritetään pysyä edes tässä 2000-luvulla niin 1. Divisioonan loppuottelun Spagettimaljan MVP palkinnon olen voittanut neljä kertaa ja 2009 olin 1. divisioonan vuoden pelaaja. Vastaavasti 2014 olin 2. Divisioonan vuoden pelaaja ja loppuottelun MVP. Viime vuonna pelasin 1. Divisioonaa Hämeenlinna Huskiesin riveissä ja ylsimme loppuotteluun, mutta hävisimme siellä nyt vaahteraliigaan nousseelle Tampere Saintsille.

 

– Miten päädyit jatkamaan uraasi Kotkassa?

Viime vuosi oli tosi raskas kausi, kun yritin kunnialla hoitaa valmennuksen Lady Demons joukkueessa ja pelaajavalmentamisen Huskies joukkueessa. Sain siinä jonkinasteisen burnoutin jenkkifudikseen ja päädyin pikkuhiljaa siihen, että kausi 2015 olisi viimeinen kauteni ja pitäisin jopa valmentamisesta täyden välivuoden. Ilmoitinkin kauden jälkeen, että se oli viimeinen kauteni. Nyt kuitenkin, kun olen pysynyt aika tehokkaasti poissa jenkkifutiksen parista jo monta kuukautta (olen vain n. kerran viikkoon käynyt valmentamassa Lady Demonseja) niin on ollut todella paljon vapaata aikaa ja olen sen käyttänyt lähinnä omaan treenaamiseen. Olen käynyt keskimääräisesti n. 6 kertaa viikossa salilla nyt puolen vuoden ajan. Huomasin, ettäolen hyvässä kunnossa ja päätin, että voisin vielä yhden kauden pelata. Tietysti harkitsin palaamista Hämeenlinnan joukkueeseen, koska viihdyin siellä hyvin. Huskies oli kuitenkin lopettamisilmoitukseni johdosta jo palkannut minun pelipaikalle pätevän kaverin jenkeistä, näin olin sen oven jo itseltäni sulkenut.

Sain kyselyitä tulla valmentamaan kaikilta suomen sarjatasoilta paitsi 4. divarista, kiitos niistä joukkueet. Kotka kuitenkin vei voiton sillä että siellä oli jo valmiiksi eniten tuttuja pelaajia ja erityisesti siihen vaikutti että tunnen joukkuetta pyörittävän Patrik Thesleffin. Vanhempani myös asuivat Kotkassa nuoruutensa ja minulla on siellä paljon sukua. Kotka on minulle muutenkin erittäin tuttu  kaupunki mummolassa vietettyjen kesien ansiosta. Jään nyt kesällä vuorotteluvapaalle ja tulen viettämään paljon aikaa kesäpaikassamme Kuutsalon saaressa, joten Kotka sopi minulle pelaamiseen ja valmentamiseen todella hyvin.

Mikäs sen hienompaa kuin tulla saaresta veneellä treeneihin 🙂

 

Mitkä ovat odotuksesi kaudesta?

– Kotka on kunnianhimoinen joukkue ja en olisi halunnutkaan lähteä mukaan mihinkään puolivillaiseen pelailuun. Kotka haki paikkaa 2. Divisioonasta jo viimekauden päätteeksi, mutta ei sitä vielä saanut. Ei minulla ole mitään muuta tavoitetta kun auttaa Kotkaa ottamaan se seuraava askel ja voittaa 3.divisioona ja nostaa joukkue 2. Divisioonaan. Matkanvarrella yritän antaa heille niin paljon tieto/taitoani kun mahdollista, jotta he sitten olisivat myös valmiita menestymään korkeammalla sarjatasolla jos ja KUN sinne noustaan.

nesiKuvat: FSC Media /Riku  Flink

 

No Replies to "Niclas Carpelan Eaglesin edustusjoukkueeseen kaudeksi 2016!"