Avausvoittoon Lohjanharjulla 14-40 (0-21)

Aurinkoisessa Harjun kentällä pelatusta ottelusta ei latautumista puuttunut kun 3.divarin kärkikamppailussa kohtasi Lions ja Eagles.

Ottelu starttasikin Kotkalais näkökulmasta huonosti, kun Nesille sattui työtapaturma ja pallo löysi oman laitahyökkääjän sijasta puolustajan käsiin. Lohja pääsikin aivan Eaglesin maalialueen rajalle asti, mutta viime viikosta huimasti parantanut Eagles puolustus onnistui pitämään pintansa ja maalialueensa koskemattomana. 4 yrityksellä pystyttiin vielä blokkaamaan Lohjan fieldgoal yritys ja Kotkan hyökkäys kentälle. Hyökkäys alkoikin löytää rytmiään ja kellosepän tarkkuudella pelannut Carpelan alkoi jakamaan palloa laitahyökkääjilleen. Juoksuhyökkäys alkoi myös tuottamaan tulosta tuttuun tyyliin Ville Hämäläisen, Joonas Nikulan sekä Samu Herralan komeilla siivuilla. Sivusta katsottuna Eaglesin hyökkäys näyttää kieltämättä tehokkaalta ja mikä hienointa Nesi alkaa löytämään myös ensimmäistä kauttaan pelaavia Ville Valtosta, Matti Herralaa sekä Duot Kuieria. Valtonen avasikin maalitilin sekä Herralan maali hylättiin pelissä tapahtuneen rikkeen takia.

sinttu lohajHyökkäyksen avainpelaajina toimi Leijonan kaadossa Sin Thu (Sinttu) tehden 3 td:tä sekä Jukka Lautamatti tehden 2 td:tä. Carpelan heittikin ottelussa yhteensä 6 td:tä. Thu oli aivan liekeissä juosten isokokoisten Lions puolustajien keskelle kontaktia kaihtamatta, kovia pommeja Sinttu osakseen saikin leijona puolustukselta.

Erikoisjoukkue pelaaminen alkaa myös nostaa päätään ja Rookie statuksella pelaava Joni Aurala potkikin 4 lisäpistettä sisään sekä komeita Kickoff potkuja.

Puolustus, viime pelin jälkeen mediassa arveltiin oliko Eaglesilla puolustus mukana Oulussa ollenkaan? No Lohjalla se ainakin oli, hieno päännosto Oulu pelin jälkeen. Eaglesin pienehkö puolustuksen linja pärjäsi oulussa hyvin huomattavasti suurempaa hyökkäyksenlinjaa vastaan, väsykään ei tullut. Taitaa pojat juosseet talvella ;). Pervis oli selvästi saanut puolustukseen lisää eloa sekä agressiivisuutta Oulu pelin jälkeen.

 

Eaglesin päävalmentajan arvio pelistä.

Vincent Pervis can you comment yesterday game a little bit?

Physically we played much better this week. We had a few injuries but not nearly to the degree we had in Oulu. Players responded well to the challenge of being more aggressive this week. I prefer to play penalty free,but both of our roughing the passer and pass interference penalties resulted from aggressive play and I wouldn’t ask either player to change. Our offense had a slight hiccup early with that interception, but after that the points started coming as expected. Nesi did a great job of adjusting the play calling throughout the game to put us in situations to be successful. Some of our inexperienced players saw more action on offense this week and gained some valuable experience they needed. We left a few points on the board, but I’m confident we will continue to progress as the season continues. Defensively we were a much more consistent group. Our front 6 did a great job slowing down the run despite being undersized against a huge offensive line from Lohja. Our secondary also did their part defending a lot of passes very well. We had at least 4 or 5 opportunities for interceptions that were just not taken advantage of, including a few easy drops. We will work on that this week and hopefully create more turnovers defensively next week. Overall I’m very happy with the way we played and proud of the guys for responded so well after that first game. Can’t wait to play our first home game next week!

Jarmo Laakson kuvat ottelusta, (myös artikkeli kuva)

Lohjan raportti ottelusta

Kolmekovaa tähän peliin oli:

1. Onko Lions linja niin fyysinen ja suuri kuin huhut kertoo?

  • Lionsin linja on todella fyysinen, hyvin valmennettu ja suurikokoinen

2. Special team pelaaminen, uppoaako pallo haarukkaan?

  • Nyt pystyttiin tekemään tärkeitä lisäpisteitä, tiukoissa peleissä näillä on suuri merkitys. Joni Aurala teki hyvää työtä potkie 4/6 sisään

3. Kotkan puolustus, joko ollaan raiteilla?

  • Raiteilla oltiin. Vielä on varaa parantaa, mutta niin pitääkin kausi on vasta alussa.

 

 

Kiitos Lohjalle hienosti järjestetystä ottelutapahtumasta ja tiukasta väännöstä!

No Replies to "Avausvoittoon Lohjanharjulla 14-40 (0-21)"