Eagles pimensi pohjoiset valot

Lauantaina 20.5 Eagles pelasi historiansa ensimmäisen 2.divisioona ottelunsa. Tähän otteluun valmistautuminen aloitettiin heti syksyllä Baltia kauden jälkeen. Leireillä ja harjoituksissa vietetyt tunnit kulminoituivat aloituspotkuun, potkuun jota olimme odottaneet jo monta kuukautta. Tämä ylilatautuminen varmasti näkyi pelissä ja pelissä nähtiinkin paljon virheitä ja väärinymmärryksiä . Silti rutiinisuorittamisella saavutimme sen mikä oli tavoitteena, avausvoitto lukemin 48-16 (21-0).

Ottelu lähti Kotkalaisittain hienosti liikkeelle, kun Latvialais juoksukoneemme  Jekabs Bitans juoksi 70 jaardisen touchdownin heti aloituspotkun jälkeen ensimmäisellä yrityksellä Oululais puolustuksen vielä ravistellessa jalkojaan auki pitkästä bussimatkasta. Tämän jälkeen alkoi Carpelanin heittosirkus kohteinaan Jani Heinisalo, Sinh Thu ja Mikko Lautamatti. Heistä Heinisalo vieraili Oulun maalialueella kolmesti, Sinttu ja Mikko kerran. Carpelan juoksi itse yhden maalin.

Kotkalaispuolustus pelasi varsin hyvin ja tasaisesti ottelun loppupuolen nukahduksia lukuunottamatta. Puolustukselta nähtiin hyviä suorituksia Tatu Niemen ja Veikko Langin jakaessa armottomia niittejä  sekä puolustuksen linjassa onnistuneet Rookie Pepe Turkia, joka sai peitettyä Oululaisilta karanneen pallon sekä painetta pelinrakentajalle luonut Mika Luoma. Takakentän Vadim Hyvärinen jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi poimien yhden syötönkatkon. Roy Kämppi jatkaa matkaansa Kotkan puolustuksen lukoksi esittäen erittäin hyvää pelinlukua ja estäen useasti Oululaisten isojen pelien avautumisen. Kotkan puolustus aiheutti pelissä 2 pisteen arvoisen safetyn taklattuaan Oululais hyökkääjän omalle maalialueelle.

Oulu on kova joukkue ja tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia monelle joukkueelle tänä vuonna 2.Divisioonassa. Oulun #88 Aku Uotilan juoksujen kanssa oltiin ajoittain helisemässä ja ottelun loppupuolella Aku kävikin kahteen kertaan Kotkan maalialueella. Myös Oulun pelinrakentaja #6 Lassi Heikkilä osoitti olevansa varteenotettava pelimies ja yhteispeli laitahyökkääjien kanssa toimikin toisinaan oikein hyvin.

Kotka ja Oulu iskevät kypäriä yhteen kaudella ainakin kerran vielä. Veikkaan, että Oululaisille jäi vähän hampaankoloon, joten saadaan Oulussakin varmasti kunnon pallopeli aikaiseksi myöhemmin kesällä. Oululle kiitos kovasta avausottelusta!

Hyökkäyksen jätkät:

*** Niclas Carpelan

** Jani Heinisalo

*Jekabs Bitans

Puolustuksen jätkät:

*** Tatu Niemi

** Roy Kämppi

*  Veikko Langi

 

Mikko Mäkelän kuvia ottelusta: Eagles-Northern Lights (kuvaaja Mikko Mäkelä)

No Replies to "Eagles pimensi pohjoiset valot"