Siipirikkoinen Kotka voittoon koleassa kevätsäässä.

Eagles lähti Lauantain otteluun ehkä hitusen altavastaajan asemasta, olihan vastaan asettumassa Rautamaljan haltia Mikkeli Bouncers. Valmistautuminenkin olisi voinut olla parempaa, helatorstain sotkiessa treenejä niin, että edellisen pelin jälkeen ei päästy vetämään kuin yhdet harjoitukset lisäksi Eaglesin pelaavasta kokoonpanosta puuttui muutamia pelaajia osa loukkaantumisen ja osa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Lähtökohdat ottelulle eivät siis olleet Kotkalaisnäkökulmasta kovinkaan kummoiset.

Ottelu alkoi tasaisella väännöllä molempien joukkueiden turvautuessa lentopotkuihin viimeisillä yritykseillä. Ensimmäiset pisteet taululle koppasi Jani Heinisalo Niclas Carpelanin heitosta ja kun lisäpiste potkittiin harakoille lukemat 6-0 Kotkalle. Tämän jälkeen Kotkalaiset vierailivat kahdesti perättäin Bouncersin maalialueella, mutta molemmat maalit liputettiin takaisin, muutenkin rangaistusten täyttämässä ottelussa. Eagles teki ensimmäisellä puoliajalla vielä kaksi maalia Carpelanin heitoista Matti Herralalle ja Sin Thulle Sintulle kirjattiin myös 2 pisteen arvoinen koppi onnistuneesta lisäpisteestä.

Carpelanin loukatessa kylkeään astui Mikko Lautamatti Eaglesin pelinrakentajaksi toiselle puoliajalle. Mikko alkoi löytämään yhteistä säveltä laitahyökkääjien kanssa heittäen Janille pitkän pystykuvan ja Janilla helpohko työ viedä pallo Bouncersin maalialueelle. Lisäpisteen lisäksi Ari Riihiluoma potki sisään myös 35 jaardisen field goalin.

Eaglesin puolustus oli tänään hyvällä peli päällä pitäen oman maalinsa puhtaana. Puolustuksessa nähtiin hyviä suorituksia nuorilta pelaajiltamme kulmapuolustaja Miika Haatainen otti yhden intterin ja peitti Toni Viljakaisen kovasta taklauksesta vastustajalta irronnen pallon. Tuomo Haltia löysi myös hyvän pelivireen poimiessa taklauksia keskimmäisen tukimiehen paikalta. Tänäänkin puolustuksen lukko oli kuitenkin numerolla 4 pelannut Tatu Niemi, Niemen armottomat niitit tekivät Bouncersin hyökkäämisesta todella vaikeaa.Puolustuksen linjamies Joonas Santala onnistui pelinrakentajan säkityksessä kahdesti ja aiheutti Mikkelin pelinrakentajalle painetta toistuvasti. Vielä pitää nostaa yksi nimi puolustuksesta esiin nimittäin 49 vuotias Pasi ”Passe” Mannonen. Passe taisteli puolustuksen linjassa koko pelin tukkien linjan keskustan, tehden useita taklauksia.

Tulos 30-0 (20-0)

Puolustus

*** Tatu Niemi

** Tuomo Haltia

* Joonas Santala

Hyökkäys

*** Jani Heinisalo

** Matti Herrala

* Niclas Carpelan

 

Seuraavaksi karavaanimme suuntaa Hankoon jossa pelaamme Sun City:ä vastaan 3.6 klo 15:00

No Replies to "Siipirikkoinen Kotka voittoon koleassa kevätsäässä."