Pelipaikkaesittely osa IV – Puolustuksen Linja

Eaglesin kesän puolustuksen linja on erittäin monipuolinen. Joukosta löytyy kokemusta, ikää, osaamista ja vastapainona nuorta verta, innokkuutta ja lahjakkuutta! Talven aikana valmentaja Mika Luoma on koulinut porukasta kovakuntoisen, joka varmasti tulee tekemään hyvää jälkeä pelikentillä.

Pasi ’Passe’ Mannoin

Aloitetaan esittely miehestä suoraan Mörkölinjalta! Passe on joukkueen kokenein pelaaja, jolla on vielä kuitenkin paljon annettavaa joukkueelle. Yksi joukkueen vahvimmista pelaajista tukkii voimalla ja kokemuksen tuomalla varmuudella vastuuaukkonsa linjassa. Passe on mies, jolla ei pienet eikä isotkaan kolhut tunnu missään ja kentällä ollessaan mies antaa joukkueelle aina 100%. Hän on myös yksi joukkueen tärkeimmistä ns. ’pukukoppipelaajista’. Hieno kunnia saada Passe vielä kerran kentälle kanssamme.

Kuva: Anu Tiilikainen / Hilarious Hobbit

Aleksi Nisula

Nisu on puolestaan yksi joukkueen nuorimpia pelaajia. Nuorestä iästä huolimatta hänellä on jo monen kauden kokemus 1. divisioonasta. Aleksi on yksi joukkueen tunnollisimmista harjoittelijoista ja ahkeruus varmasti palkitaan kentällä kaudella 2019. Viime vuonna Aleksi sai rutkasti oppia ollessaan back-up pelaaja aloittavien import endien takana ja tänä vuonna hän on valmis astumaan isoihin saappaisiin. Aleksi pystyy pelaamaan tehokkaasti sekä juoksua että heittoa vastaan.

Teo Valtonen

Viime kausi oli Teon ensimmäinen ja hän pääsi peliin kiinni todella nopeasti. Aleksin tavoin tunnollisena harjoittelijana oppimiskäyrä on ollut jyrkkä ja Teo tullaan näkemään tällä kaudella paljon kentällä. Nopeana ja räjähtävänä pelaajana hän on prototyyppipelaaja puolustuksen endin paikalle. Viime kauden lopussa sattuneesta loukkaantumisesta Teo on nyt toipunut täysin ja valmis jatkamaan entistä kovempana siitä mihin viime kaudella jäi.

Roni Pöntinen

Roni liittyi joukkueeseen viime vuonna kesken kauden ja toi heti lisää kokoa ja voimaa meidän linjan keskustaan. Hän pääsi heti joukkueeseen sisään ja otti tärkeän roolin keskeltä linjaa. Ronin tyylisistä isoista, ulottuvista pelaajista, jotka vielä koon lisäksi osaavat pelata on aina pulaa. Eagles on todella tyytyväinen saadessaan Ronin takaisin rosteriin koko kaudeksi 2019. Passen tavoin Roni tulee miehittämään ja hallitsemaan linjan keskustaa.

Kaleb Wezdenko

Kaleb on joukkueen yhdysvaltalaisimporttina tietysti joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Kalebin meno ei ole viime vuodesta todellakaan laantunut, vaan Suomeen saapui huhtikuussa erittäin hyvin treenannut ja motivoitunut mies. Kalebista löytyy isompi uutinen nettisivuiltamme. Hän tulee taatusti taistelemaan divisioonan säkkikuninkuudesta kaudella 2019.

Veeti Kuusela

Jos Mannoin oli joukkueen vanhin pelaaja niin vastapainoksi samasta pelipaikkaryhmästä löytyy myös joukkueen nuorin pelaaja. Veeti on Eaglesin omia junioreita, joka on viime kausina pelannut myös Butchers-junioreiden riveissä, kun Kotkassa ei ollut hänen ikäisilleen omaa juniorijoukkuetta. Veeti on esiintynyt jo juniorimaajoukkueessa ja tänä vuonna hän on valmis tekemään läpimurron myös miesten sarjoissa. Häneltä on lupa odottaa tulosta jo heti ensimmäisellä kaudella miesten sarjoissa. Veeti omaa todella hyvät fyysiset ominaisuudet puolustuksen linjaan ja ahkerana harjoittelijana tulee varmasti vielä kehittymään DL valmentaja Mika Luoman ja USA-importti Wezdenkon valmennuksessa.

Mici-Matias Ylärakkola

Xamk korkeakoulujoukkueen tukipilareita ollut Mici treenasi off-seasonilla yhdessä Eaglesin kanssa ja päätti iloksemme jatkaa kautta Eagles riveissä. Mici on treeneissä ja Xamk:in peleissä osoittautunut todella vahvaksi, räjähtäväksi ja osaavaksi pelaajaksi. Mici pystyy pelaamaan puolustuksen linjan kaikkia pelipaikkoja ja tarvittaessa osaamista löytyy myös linebackerin tontille. Eagles valmennus näkee Micissä haastajan säkitystilaston kärkipaikoille.

Jussi Kangasniemi

Jussi on viime kauden rookie pelaajia, joka aloitti uransa puolustuksen takakentällä ja enimmäkseen CB pelipaikalla. Vähän tavallisesta poikkeava pelipaikan siirto takakentältä puolustuksen linjaan kuitenkin tehtiin tämän off-seasonin aikana. Se, että pelaaja pystyy hyvin pelaamaan näitä kahta pelipaikkaa kertoo todella hyvästä monipuolisuudesta. Jussi pystyy liikkumaan kuin takapuolustaja, mutta kokoa löytyy myös puoustuksen linjaan. Jussi tulee varmasti kehittymään tällä pelipaikalla paljon tämän kauden aikana.

Juuso Siiskonen

Juuso siirtyi meille Kouvola Indiansista talven aikana ja on joka treenillä päässyt enemmän ja enemmän sisään Eagles puolustukseen. Micin tavoin, Juuso pystyy pelaamaan puolustuksen linjassa useaa pelipaikkaa, aina 1. tekniikasta endiin saakka. Vaikka Juusolla on jo lajista hyvää kokemusta aikaisemmilta kausilta, ottaa hän todella hyvin uudet valmentajien ja Wezdenkon tuomat opit vastaan. Juuso tulee olemaan tärkeä osa meidän puolustuksen linjaamme, jossa meillä on tänä vuonna todella hyvä ja pätevä porukka kasassa.

No Replies to "Pelipaikkaesittely osa IV - Puolustuksen Linja"