Pelipaikkaesittely VI – Linebackers

Eagleskesän 2019 linebackers!

Erkko Saarinen

Erkko aloittaa nyt toisen kautensa Eagles paidassa ja rooli tulee todennäköisesti kasvamaan huomattavasti ensimmäisestä vuodesta. Tämä Lappeenranta Rajaritarien kasvatti tuli Eagles valmennukselle tutuksi, kun hän pelasi Mikkeli Bounchersin riveissä Kotkaa vastaan aikaisempina kausina, ollen aina Mikkelin tehokkaimpia puolustajia joukkueiden kohdatessa. Erkko on erikoistunut juoksupuolustamiseen ja on myös erittäin hyvä antamaan pelinrakentajille painetta vahvalla heittoryntäyksellä.

Olavi Koskinen

Erkon tavoin Olavi aloittaa nyt toisen kautensa Kotkassa ja myös hän voi odottaa isompaa roolia kaudella 2019. Vaikka Koskinen onkin jo kokenut pelaaja on hän ottanut isoja harppauksia eteenpäin tällä off-seasonilla ja pystynyt parantamaan peliään jatkuvasti. Olavin tulee miehittämään puolustuksen boksin keskustaa, pysäyttäen sieltä sekä juoksu että heittopelejä.

Tuomo Haltia

Haltia tuo LB osastoon kaivattua nopeutta ja liikkuvuutta, ahkerana treenaajana ja monipuolisena pelaajana hän on ottanut haltuun useampia puolustuksen rooleja. Tuomoa voidaan käyttää sekä MLB, OLB ja Hybridin rooleissa. Uskomme Tuomon olevan korkealla kauden 2019 taklaustilastoissa.

Lauri Luukkonen

Late liittyi mukaan treenirinkiin viime kauden lopulla ja onkin treenannut ahkerasti siitä lähtien sekä pelillisiä taitoja että fysiikkaa. Laurilla on kaikki edellytykset kehittyä hyväksi linebackeriksi, koko, fysiikka ja asenne ovat kohdallaan. Uran aloittaminen LB pelipaikalta suoraan 1. divisioonasta ei aina ole helppoa, mutta Laten kohdalla oppi on tarttunut hyvin ja tulosta syntyy.

Toni Mykkänen

Toni on myös rookie pelaaja ja laji oli tullut hänelle tutuksi siskonsa Niina Mykkäsen kautta, joka pelasi samaa pelipaikkaa menestyksekkäästi Lady Eagles joukkueessa. Toni on myös ahkera ja motivoitunut treenaaja, joka on hyvin kehittynyt off-seasonin aikana ja pääsee hyvin imemään oppeja kokeneilta linebackereiltä. Kokonsa puolesta hän on juuri prototyyppi MLB, mutta tarvittaessa varmasti koko riittäisi myös esimerkiksi puolustuksen linjaan.

Veikko Langi

Langin osallistuminen kesän peleihin tulee olemaan hieman rajattua tänä vuonna ja hän ei pysty kaikkiin peleihin osallistumaan. Veke on kuitenkin Kotkalaisen jenkkifutiksen esikuvia ja todella tärkeä pelaaja joukkueelle. Aina hyvässä kunnossa olevan Langin ykköspelipaikka on LB, mutta kokenut ja monipuolinen pelaaja pystyy tarvittaessa hoitamaan menestyksellä myös FB:n ja hyökkäyksen linjan tehtäviä. Kaudella 2018 hänet nähtiinkin kaikilla näillä kolmella pelipaikalla.

Patrik Thesleff

Kotkalaisen jenkkifutiksen ikonin Patrik Thesleffin pelaaminen kaudella 2019 on vielä lopullisesti varmistumatta. Koko Eagles joukkue tietysti toivoo, että viime vuoden puolustuksen MVP nähtäisiin kentällä. Patu oli kaudella 2018 koko divisioonan toiseksi ahkerin taklaaja 41,5 taklauksella. Edellä oli ainoastaan importpelaaja Quentin Coulpin. Eaglesin sisäisissä tilastoissa hänellä oli melkein puoliksi enemmän taklauksia, kun seuraavalla pelaajalla. Kyseessä on siis puolustuksen todellinen lukko. Patu tunnetaan kovista taklauksistaan ja nopeudestaan. Toivottavasti nähdään mies kentällä kaudella 2019 joukkueen ja kotiyleisön iloksi.

No Replies to "Pelipaikkaesittely VI - Linebackers"