Paluumuuttajia ja uutta verta Eagles riveihin!

Kotka Eaglesin kotimainen runko vahvistuu uusilla pelaajilla.

Osalla uusista pelaajista löytyy kokemusta joko ykkös- kakkos- tai 3. divisioonasta ja joukkoon mahtuu muutama ihan puhdas rookiekin eli pelaaja jolla ei ole aikaisempaa kokemusta amerikkalaisesta jalkapallosta.

1.divisioonaa viime kaudella pelanneet OL Kari Partanen ja TE Iiro-Pekka Paakki siirtyvät uusina pelaajina Kotkaan Mikkeli Bouncersista. Partanen asuu Kotkassa ja hänen kanssaan pelaamisesta sovittiin jo loppusyksystä 2019. Iiro-Pekka Paakki liittyi joukkueeseen, kun hän sai tiedon, että Mikkelissä ei kaudella 2020 pelata 1. divisioonassa.
Kotkan hyökkäyksen linja on uusiutunut rankasti nyt parina viima kautena. Kauden 2018 jälkeen kolme aloittavaa pelaajaa vaihtui ja nyt myös kauden 2019 aloittavasta linjasta tulee vaihtumaan 2-3 pelaajaa. Partasen sopimus Kotkaan olikin joukkueelle erinomainen uutinen. Kari pystyy pelaamaan linjassa useampaa pelipaikkaa ja on harjoituksissa ottanut ison askeleen aloittavan centterin paikalle.

Kari Partanen Eagles paidassa

Iiri-Pekka Paakki on jäänyt Kotkalaisille mieleen varmakätisenä ja kovaa blokkaavana sisempänä laitahyökkääjinä aikaisimmista kohtaamisista. Paakki tuo lisää fyysisyyttä juoksuhyökkäykseen ja erittäin varmat kädet heittohyökkäyksen kohteeksi.

Uutena pelaajana Eaglesiin siirtyy myös joukkueelle erittäin tuttu nuori OL pelaaja Waltteri Puustinen. Puustinen on Eaglesin juniorityön kasvatti ja avustanut usein mm. naisten- ja nuorempien junioreiden valmennukessa. Viime kausi meni kuitenkin Butchersin junioreissa ja Porvoon kehitysjoukkue Teurastajissa, koska Eaglesilla ei ollut hänen ikäluokalleen tarjota omaa joukkuetta. Nyt kuitenkin Puustinen on valmis ottamaan haasteen vastaan ja pelaamaan Eaglesin edustusjoukkueessa. Nuorten maajoukkueessakin useasti esiintynyt Puustinen on harjoituksissa osoittanut, että hän tulee varmasti pärjäämään hyvin myös tällä korkeammalla tasolla.

– Eaglesiin useampi paluumuuttaja

Paluumuuttajina Kotkaan liitty välivuoden jälkeen DB Ari Riihiluoma. Riihiluoma oli kaudella 2018 Eagles puolustuksen avainpelaajia, mutta työkuvioiden takia joutui pitämään kauden 2019 taukoa pelaamisesta. Nyt Riihiluoma on kuitenkin ollut uudella innolla täysiä mukana off-seasonin alusta alkaen. Ensi kaudella tullaan kentällä näkemään huippukuntoinen Riihiluoma.

Saku Lehtola tekee myös paluun pelikentille. Lehtola on pelannut viimeksi muutamia vuosia sitten Eagles paidassa, hän on kuitenkin kokoajan ollut mukana taustajoukoissa. Nyt oli aika taas laittaa pelikamat päälle ja Lehtola on treenannut ahkerasti puolustuksen takakentällä koko offarin ajan. Lehtola on omaksunut tosi nopeasti uuden puolustuksen pelikirjan ja pyrii valmentajan apuna opastamaan uusia pelaajia tehtävissään.

Markus Petman tekee myös paluun kotikaupunkinsa joukkueeseen. Eaglesin lisäksi Helsinki Wolverinesia edustanut Petman pelaa nyt keväällä myös opiskelukaupunkinsa Vaasan korkeakoulujokkueessa Wasa Dogsissa. Petman tulee Paakin tavoin vahvistamaan Eaglesin sisempiä laitahyökkääjiä.

– Kymin Tyreek Hill tekee paluun Kotkaan

Viime kaudella 3. divisioonassa Kuusankoski Cowboysin paidassa vakuuttavaa jälkeä tehnyt Juuso Kymin Tyreek Hill Metsola tekee paluun Eagles paitaan. Melko varmasti joukkueen nopeimman pelaajan tittelin omistava Metsola tulee vahvistamaan joukkueen receiver-osastoa. Hän omaa todella hyvän ison-pelin-potentiaalin ja on todellinen uhka löytää itsensä vastustajan maalialueelta aina pallon haltuun saadessaan.

Kymin Cheetah vauhdissa 3. divisioonassa

Mainitaan paluumuuttajana myös Sinh Thu! Thu pelasi viime kaudella yhdessä ottelussa, mutta kausi jäi loukkaantumisen takia torsoksi. Nyt Thu on kuntoutunut ja mukana uudella innolla. Thu:ta voidaan monipuolisena pelaajana käyttää sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta kaudella 2020 Thun ensisijainen pelipaikka saattaa löytyä ns. Darksideltä eli puolustuksesta.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä, joukkueeseen on liittynyt myös kaksi täysin rookie pelaajaa. Eli pelaajaa jolla ei ole aikaisempaa taustaa tästä lajista. Henri Saarenmaa ja Samu Halme omaavat kuitenkin molemmat monipuoliset urheilutaustat ja ovat nopeasti omaksuneet tämän   lajin. Saarenmaa tullaan näkemään kesällä hyökkäyksessä ja Halme puolustuksessa. Molemmat pelaajat ovat hyviä esimerkkejä ns. late entry pelaajista eli pelaajista jotka aloittavat tämän lajin vasta aikuisiässä.

Yllämainittujen lisäksi on edustuksen treeneissä mukana ollut muutamia junioripelaajia mm. DB Heikki Tirkkonen. Juniori-ikäisten kanssa vielä katsotaan löytyykö pelipaikka edustuksesta vai oman ikäluokan juniorijoukkueista.

Eaglesin kausi alkaa 30.5. klo 16:00 Puistolassa Vaahteraliigasta alaspäin tullutta Tampere Saints joukkuetta vastaan.

No Replies to "Paluumuuttajia ja uutta verta Eagles riveihin!"