Perjantaipelaajat Juuso ja Joe Siiskonen

Tällä kertaa pelaajahaastattelussa saatte makeaa mahan täydeltä, sillä pelaajia on kaksi ja he ovat veljeksiä! Juuso ja Joe Siiskonen. Veljekset, jotka pitävät universumin tasapainoa yllä pitämällä karvoja eri puolella
päätä. Juusolla kaikki (ne oranssit) karvat ovat naamassa, kun taas Joella takatukka liehuu kuin Amerikan lippu!
Erittäin pidetyt ja sympaattiset veijarit saatiin houkuteltua etä-haastatteluun. Viestittelyhetkellä Joe rassasi prätkää, kun taas Juuso rassasi jotain ihan muuta…
Veljekset siis vastasivat kysymyksiin erikseen ja eivät ennen haastattelun julkaisuhetkeä tiedä toistensa vastauksia.

1. Mitä pelipaikkaa pelaat ja miksi juuri sitä?

 Juuso: Puolustuksen linja. Pidän hellyyden osoituksista. Pelaan siinä koska ekojen treenien jälkee kun olin treenannu kaksi tuntii hyökkäyksessä valmentaja sanoi että puolustuksenlinja vois olla hyvä.

Joe: Hyökkäyksenlinja, oikea guardi. Olin aluksi ajatellut jotain pelipaikkaa ”parrasvaloissa” kuten ulkorissua, mutta nopeasti tuli huomattua ettei oma juoksuvauhti ja pallon lentorata/nopeus tule missään kaavassa kohtaamaan toisiaan, ainakaan pallon ollessa ilmassa. Täten päädyin käyttämään toista
vahvuuttani, jonka itse olen tähän asti todennut riittäväksi, voimaa. Ja jos nyt lopetetaan vitsailut ja kohdataan realiteetit niin oletko koskaan nähnyt yhtäkään 130kg rissua?

2. Minkälainen on jenkkifutis taustasi? (Milloin aloitit, mitä seuroja edustanut yms.)

Juuso: En vieläkää muista milloin alotettii mut sama ku Joella. Toinen kausi Eaglesis sitä ennen kouvolassa.

Joe: Aloitin jefun ”kesälajina” lätkän ollessa vielä itselläni pääharrastus kesällä 2015. Mentiin porukoiden kanssa katsomaan Juuson ekaa ottelua Hämeenlinnaan niin minut ”draftattiin” katsomosta Kouvola Indiansiin. Kävin jututtamassa Juusoa pelin jälkeen niin silloinen Kouvolan linjavalmentaja tuli esittäytymään ja kysyi kiinnostaako jenkkifutis. Hieman hämilläni vastasin jatkavani täyspainoisesti
lätkää. Tästä ei inkkarit lannistuneet vaan tämän hetkinen Kotkan linjakoutsi, silloin vielä linjamies Janne(Siltanen) pyysi veljeltäni numeroni ja soitti minulle. Janne sanoi hoitavansa kaikki varusteet kunhan vain itse saapuisin paikalle. Menin veljen mukana kokeilemaan ja tykästyin rymistelyyn ja pelin fyysisyyteen. Olinhan jo lätkässä omaksunut voimahyökkääjän ja lujan rouhijan roolin, joten jefu
kesälajina oli kuin luotu meikäläiselle. Siirryin pelaamaan kotikaupunkiini Kotkaan Kymijoen alajuoksulle syksyllä 2018 enkä tällä hetkellä ole jäämässä pois, tottakai valmentajat voivat olla erimieltä,
mutta uskoisin että siitä ilmoitellaan sitten erikseen.

3. Jos pelaisitte vastakkain, niin kumpi veisi ”one-on-one” tilanteesta voiton?
Juuso: One-on-one tuntuu menevän useammin joelle ainaki treeneis ku tihis työntää minut aina sen sylii. Riippuu kuin kaukaa saan kiertää joen.

Joe: Ollaan Juuson kanssa totuttu jo Kouvolasta asti ottamaan reeneissä 1vs1:iä, sillä meidät valittiin pääpainolla pelaamaan eripuolilla linjaa, Juuso puolustukseen ja minä hyökkäykseen. Pelaajapulan vuoksi kuitenkin molemmille Juuson kanssa tuli Kouvolassa tutuksi myös toinen puoli linjasta kun välillä joutui pelaamaan molempiin suuntiin. Kyllä ne väännöt on tainneet aika tasoihin mennä vuosien saatossa, nykyään en tiedä. Juuso on pudottanut painoa ja muuttunut urheilullisemmaksi ja räjähtävämmäksi, mutta veikkaan että jäisi kevyemmäksi. Jos pystypainiksi menisi niin uskoisin itseni vahvemmaksi, mutta jos Juuso käyttää nopeuttaan niin voisi mulla aika kiire tulla.

4. Kummalla on kovempi 40 jaardin aika? (40 yards dash) Entä kumpi voittaisi kädenväännössä?

Juuso: Mul on kovempi aika mut oon ylpee Joest et se juoksee 40y. Riippuu suoritetaako kädenvääntö valvotuissa olosuhteissa vai aamun pikkutunneil nakkikiskal. Minä varmaa kyl veisin koska joe ei haluu pahottaa mun mieltä.

Joe: Juusolla ylivoimaisesti! Pysyisin rinnalla siihen asti kunnes pilliin vihelletään ja aletaan juoksemaan. Juuso on ollut meistä kahdesta aina se nopeampi ja sen ovat ehkä muutamat huomanneet meidän ruumiinrakenteissa, eivätkä täten ihmettele tätä vastausta. Kädenväännössä en tiedä, vaikka veljeksiä ollaan niin ei olla otettu mittaa toisistamme tässä lajissa. Tässäkin uskoisin mahdollisesti vaakakupin
kallistuvan Juuson suuntaan, sillä hän on ollut aina kova reenaamaan ”show” lihaksia! Junttipuntti on ollut Juusolla aina lähellä sydäntä;hauist ja penkkii!

5. Jos joutuisitte keskenänne autiollesaarelle, niin mitkä asiat olisivat broidissanne hyviä? Entä mitkä asiat kävisivät hermoille jo ensimmäisinä päivinä?

Juuso: Hyviä asioita olis rauhallisuus ja hiton kuiva ja kiero huumori ja kiltteys koska luultavast ois jouduttu sinne saarelle meikän takia. Jossaa vaihees alkais ärsyttää volvon osien kertaaminen ja sen auton suunnittelu muutenki. Tai sit loputon historian tunti talvi-ja jatkosodasta.

Joe: Oikeastaan se, että veli olisi mukana autiosaarella olisi hieno juttu. Ja myös se että olen rakennushommissa täysin kädetön! Juuso rakentaisi meille majan ja minä tekisin oman osuuteni suojelemalla ja vartioimalla majaa. Yhteistyöllä homma pelaisi. Olen tottunut olemaan aikuisiällä Juuson kanssa paljon tekemisissä ja nykyisin koen meidän olevan kuin paita ja perse. Tuosta jokainen saa vetää omat johtopäätöksensä kumpi on kumpi.

6. Ketä ovat suurimmat persoonat joukkueen pukukopissa?

Juuso: Se suurin persoona vaihtoi seuraa. Olavin vilosohviset pohdinnat ja elämänohjeet on kyl aika kova ja niitä oon pyrkin noudattaa. Sit toinen Karjalan lahja, Erkko ”mister-mister” Saarinen käskee töissä puhuttelemaan herra johtajana ja pesemää sen auton sekä toimiston ikkunat.

Joe: Jaa a… Nyt on vaikea valita kun noita persoonia on niin monia. Johtohahmoja on monia, jotka pitävät reeneissä ja etenkin pelipäivinä hyvää henkeä yllä. Jotenkin tässä mietiskellessä tulee mieleen Roikkeli
(Kämppi), Watka (Hyvärinen)ja Hämis (Hämäläinen). Ehkä noista kolmesta vielä nostaisin esiin Hämiksen, sillä herra kun pääsee fiilikseen niin juttu alkaa lentämään. Hämiksellä on myös mielestäni taipumus saada hyvä fiilis tarttumaan muuhun porukkaan omalla toiminnallaan ja sanomisillaan. Hän on myös ensimmäinen tapaamani runningback, joka on maali-iloitteluidensa jälkeen tullut kiittämään hyökkäyksenlinjaa ja tuollaisten sanojen jälkeen tuntuu saavansa työlleen merkityksen.

7. Jos teistä tehtäisiin Hollywood-elokuva, niin kenet haluaisit näyttelevän sinua? Entä veljeäsi?

Juuso: Jos ois toiminta leffa ja tehty aikasemmin ni Bruce Willis ois meikäläinen ja Joee tolla takataljalla esittäis Patrick Swayze. Tai nykynäyttelijöillä Jason Statham ja Kevin James.

Joe: Kevin James voisi olla hyvä vaihtoehto. Tähän varmasti moni pelikaveri kuumeisesti odottaa vastaukseksi myös Danny McBride, sillä olenhan takatukkani ansiosta saanut lempinimen ”Kotkan Kenny Powers”. Juusoa voisi näytellä vaikka Jason Statham tai Vin Diesel tai Dwayne Johnson. Likimain kuka tahansa kalju toimintatähti!

8. Onko sinulla pelipäivänä jotain rituaaleja?

Juuso: Pelipäivän rituaalit on päikkärit jos pystyy ja pastaa. Ei oikeestaa muuta.

Joe: Pelipäivä-pasta! Ehdottomasti. En tiedä mitä pelistä tulisi jos en saisi syötyä jotain pasta-annosta ennen peliä. Henkilökohtainen lemppari on iskän tekemä Papa’s special(tomaattinen jauhelihakastike ja
spagetti tai nauhapasta). Ruoan jälkeen paskalle ja kohti pelipaikkaa. Matkalla saatan nauttia tölkin Batterya tai pullon Tehoa. Loppupäivä meneekin sitten omalla painollaan kun saavun pelipaikalle.

9. Mökkiviikonloppu merenrannalla ja saisit valita mukaan kenet tahansa julkisuuden henkilön. Kenet valitsisit ja miksi?

Juuso: Taylor Swift. Onko mitää hienompaa ku katsoo auringonlaskuu, juoda viinii ja kuunnella ku se laulaa how you get the girl- biisin. Toinen vaihtoehto ois Joe koska se alkaa olee julkkis ainaki kotkas sil
takaflyygal.

Joe: Tähän voisin valita koomikko-näyttelijä Sami Hedbergin. Tämä ihan siitä syystä, että juhannuksena Palskin terassilla minulle sanottiin, että näytän aivan Sami Hedbergiltä. Tämä valinta lähinnä siksi, että
voisin koko illan käyttää Samin tuijottamiseen ja kuunteluun ja miettiä, että kuinka kännissä se kyseinen herra Palskilla on ollut. Itseeni nimittäin sopisi paremmin tuo vanha sanonta ”ennen jutut vaan oli perseestä, mut nyt on naama muuttanu samaan osoitteeseen”.

10. Kerro veljestäsi joku hauska tarina, mikä liittyy jenkkifutikseen, pelireissuille tai voittojen
juhlistamiseen.

Juuso: Joen eka peli oli oulussa ja se lyötii kentälle ni se kysy ekana et montas pelaajaa täs on samaa aikaa kentällä ja mitä saa tehdä. Se iski kypärät yhtee vastustajankaa ja kaveri talutettii pois kentältä.
Loppukaudesta se kyseli miks porukka pumppaa kypärii ja ihmetteli et pitääks niis pehmusteis olla ilmaa.

Joe: Tulee mieleen kolme tarinaa ja kaksi niistä liittyy Meripäiviin. Meillä oli Indiansin kanssa kotipeli Kuusankoskella Meripäivälauantaina ja oltiin siis lähdössä Juuson kanssa iltaa viettämään satamakaupungin sykkeeseen. Jostain syystä peli tuntui venyvän ja venyvän ja lopulta kun peli loppui
olimme Juuson kanssa yhtämieltä siitä, että nyt on kiire ja tarvitsee päästä kotiin ja lujaa. Onneksi olimme tulleet minun autollani peliin(Volvo S40 T4), joten katsottiin ”huumorilla” kuinka nopeasti Kuusankoskelta pääsee Kotkaan ja vastaus oli 26 minuuttia. Onneksi sitten ehdittiin ajoissa nauttimaan Meripäivien antimista=ylihinnoitellusta ruoasta, juomista ja muusta krääsästä sekä kusen ja grilliruoan hajusta.
Toinen tarina liittyy myös siis Meripäiviin, jolloin meillä oli viesraspeli Kuopiossa Steelersiä vastaan ja taas Meripäivälauantaina. Edellistarinasta viisastuneina otettiinkin tälläkertaa iskä kuskiksi ja pääsimme aloittamaan armottoman ryyppäämisen jo takaisintulomatkalla. Ehdittiin sopivasti Kotkaan näkemään ilotulitus, mutta kaljateltat olivat jo ääriään myöten täynnä, joten tyydyimme syömään kolme lautasellista muikkuja kolmessa eri ruokateltassa ennen kotiinmenoa.
Kolmas tarina ei sinänsä ole pitkä. Eräs jenkkivahvistus luuli Juusoa ja erästä toista pelikaveria veljeksiksi koska he hänen mielestään näyttivät veljeksiltä. Hän kysyi ”are you guys brothers cause you
look like it” Juuson vastaus oli suomalaisittain tyly ”No, we are just bald”

11. Harjoitteletteko te Eagles:in treenien ulkopuolella keskenänne jenkkifutis juttuja?

Juuso: Ei harjotella. Kerran varpajaisis pelattii jefuu muidenkaa, ei hyvä ajatus.

Joe: Ei pahemmin olla jefujuttuja reenattu yhdessä reenien ulkopuolella, ehkä silloin aluksi stanssejä sun muuta mikä silloin oli uutta ja hankalaa. Punttireeniä vedettiin yhdessä vaiheessa jonkin verran yhdessä.

12. Jos pelaisit jotain toista pelipaikkaa, niin mikä se olisi ja miksi?

Juuso: Lineback. Siellä on kuulemma komeimmat jätkät. Haluisin et näin ois meidänki jengis.

Joe: Ehkä puolustuksenlinja tai sitten goal line-tyyppinen purkukuula, muutaman jaardin runningback. Tietysti olen omaksunut hyökkäyksenlinjan itselleni hyväksi paikaksi, joten reenaan ja kehitän itseäni sen mukaan.

13. Kumpi teistä on kovempi naistenmies?

Juuso: Naisis pyöriminen on enemmänkin tekniikkalaji ei niinkää taitolaji. Mul on kyl taitoo mut tekniikas on hitusen hiottavaa. Ja Joel on se takatalja, vielä ku kasvattaa viikset ni Heikki saa varteenotettavan haastajan.

Joe: Kyllä se tämäkin taitaa Juuson puoleen kääntyä. Juuso on sinkkuna ollut melkoinen Casanova. Pienessä hiprakassa tästä muuten hieman jopa ujosta herrasta paljastuu Jussi Sinkkonen, jonka charmin edessä naiset ovat kuin sulaa vahaa. Näen itseni enemmän seuramiehenä kuin naistenmiehenä. Naisten perässä juoksemisessa menetetyn ajan voi käyttää paljon hyödyllisemmin esim. prätkällä ajaen tai hyppäämällä vaikka vauhditonta pituutta. Olen myös huomannut ettei montaakaan naista tunnu kiinnostavan sotahistoria tai kuinka osia vaihtamalla sain taas prätkäni toimimaan. Ja se taas että menestyisi naistenmiehenä tuntuu vaativan ulkonäöllisesti melko paljon, joten jatkan takatukan ja viiksien
kasvattelua toivoen hartaasti, että 80-luku tekisi comebackin!

Haastattelija: Late #42

No Replies to "Perjantaipelaajat Juuso ja Joe Siiskonen"