Kotka Eagles lähtee vakiinnuttamaan paikkaansa Vaahteraliigassa

Vaahteraliigan lokakuun rostereista viimeisenä esittelyvuorossa Kotka Eagles.
Joukkueen nousu jenkkifutiksen korkeimmalle sarjatasolle varmistui SAJL:n hallituksen kokouksessa marraskuun alussa, jolloin liigalisenssien haltijat vahvistettiin.

Kotka Eagles nousee Vaahteraliigaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Joukkue ehti pelata I-divisioonassa neljän perättäisen kauden ajan, joista jokaisena kotkalaiset ylsivät loppuotteluun, Spagettimaljaan.  Ensimmäisen kerran Spagettimalja matkasi Kotkaan jo kauden 2019 päätteeksi, mutta tuolloin seuran johto ei katsonut organisaation olevan vielä tarpeeksi kypsä Vaahteraliigaan.  Toinen divisioonamestaruus tarjosi uuden mahdollisuuden sarjanousuun, ja tällä kertaa seurassa päätettiin ottaa askel ylöspäin.  Vaahteraliigajoukkueen joukkueenjohtaja Jarkko Hiitola kertoo miten päätökseen päädyttiin:

-Asiaa kyllä pohdittiin perusteellisesti ennen ilmoittautumista. Kuulimme asiassa ensiksi pelaajiamme ja sitten veimme asian hallituksen päätettäväksi. Hallitus oli enemmistöäänin Vaahteraliigan kannalla. Koimme että nyt olemme joukkueena ja organisaationa siinä pisteessä, että nousu on mahdollinen. Myöskin epävarmuus 1.divisioonan joukkueista oli isona tekijänä päätöksessä.

Nesi lähtee, mutta Carpelan jatkaa

Kotkalaisen jenkkifutiksen vahvan nousun yksi suurista nimistä on ollut Niclas Carpelan. Nesi oli mukana joukkueessa sen voittaessa II-divisioonan finaalin Rautamaljan kaudella 2017 ja johti joukkoja kentällä sekä sivurajalla neljässä perättäisessä ykkösen loppuottelussa. Kauden 2021 päätteeksi Carpelan kertoi vetäytyvänsä kentiltä ja pitää omien sanojensa mukaan välivuotta lajista. Eaglesin Hiitola myöntää, että Carpelan jättää ison aukon täytettäväksi, mutta asian eteen tehdään parhaillaan töitä.

-Lajilegenda Nesi Carpelanin lopettaessa pelaajauransa, jätti hän isot saappaat täytettäväksi. Etsimme siis niille saappaille täyttäjää. Myös hyökkäyksen linjaan olemme etsimässä lisää täytettä. Muilla osa-alueilla tilanne on nyt hyvä, mutta muitakin hankintoja tulee vielä.

Aivan ilman Carpelania kotkalaiset eivät joudu vaahteraliigataivaltaan käynnistämään. Nesin poika, Leon Carpelan sai tulikasteensa miesten joukkueessa kaudella 2021 ja on mukana Eaglesin lokakuun rosterissa.

Nesi lähtee, mutta Leon Carpelan jatkaa (Kuva: Mikko Mäkelä)

Lokakuun rosterissa 29 nimeä

Kotka Eaglesin lokakuun rosteriin on kirjattu 29 sopimuspelaajan nimet.  Spagettimaljan rosterissa mukana olleet yhdysvaltalainen Kaleb Wezdenko sekä espanjalainen Noam Calvache ovat solmineet kautta 2022 koskevat sopimukset helsinkiläisseurojen kanssa, mutta kotimaisen pelaajien osalta runko on pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa ja mm. yhdysvaltalaispelaajien sopimukset ovat vielä solmimatta.  Jarkko Hiitola kertoo seuran neuvottelevan parhaillaan täydennyksistä:

– Muutamia isoja poisjääntejä on tullut, mutta ne olisivat tapahtuneet luultavasti joka tapauksessa. Olemme kuitenkin saaneet suurimman osan rosteristamme säilymään ja muutama lisäyskin on tulossa. Muutamien pelaajien kanssa on vielä neuvottelut kesken.

Eagles ilmoitti aiemmin lokakuussa nimenneensä joukkueessa kahden vuoden ajan puolustuksen koordinaattorina toimineen Charlie Oveyn vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi. Ovey on valmentanut aiemmin urallaan mm. Puolassa, brittien maajoukkueessa sekä kotimaansa sarjajoukkueissa.

Joukkueen hyökkäyksen pelikirjaa hallitsee tulevalla kaudella kokenut Kari Leivoja, jolla historiassaan meriittejä mukaanlukien SAJL:n vuoden valmentajan valinta kauden 2011 päätteeksi. Samana vuonna Leivoja johdatti päävalmentajana Helsinki Wolverinesin Vaahteramaljan voittoon.

Kotkassa on asetettu kauden 2022 tavoitteeksi saavutetun Vaahteraliigapaikan vakiinnuttaminen. Kilpailu sarjapaikasta tulee olemaan kova varsinkin, kun tiedetään, että ykkösessä taistelee useita joukkueita, joiden maalina on nousu korkeimmalle sarjatasolle.

Tutustu:  Eagles lokakuun rosteri

Kuvat: Mikko Mäkelä

Linkki alkuperäiseen uutiseen: http://vaahteraliiga.fi/kotka-eagles-lahtee-vakiinnuttamaan-paikkaansa-vaahteraliigassa/

No Replies to "Kotka Eagles lähtee vakiinnuttamaan paikkaansa Vaahteraliigassa"