Eagles- hyökkäyksen koordinaattoriksi Kari Leivoja, lue haastattelu tästä!

Hei Kari!

Sinut nimitettiin Kotka Eaglesin hyökkäyksen koordinaattoriksi. Charlien tapaan, sinä astut isoihin saappaisiin, kun Nesi siirtyi pitämään välivuotta. Nesi on johtanut Eaglesin finaaliin useasti viime kausina. Aiheuttaako se sinulle paineita suoriutumisen kannalta?

– Ei sinänsä. En kilpaile Nesin kanssa ja nyt pelataan myös sarjatasoa ylempänä vaahteraliigassa!

Saatat olla joillekin jenkkifutisfanille vielä uusi tuttavuus, joten kerrotko omasta peli- ja valmennusurasta?

– Huhhuh… 1989 alotin pelaajauran. Pelasin Porvoossa lähinnä puolustuksen puolella linjassa ja LBn paikalla n. 10 vuotta. Olin myös mukana maajoukkueessa.

Valmentajahommat alkoi -92 Porvoon A-junioreissa puolustuksen puolella. Junioreissa on vuosien varrella tullut about 15 – 20 mitalia. Miesten valmentaminen alkoi myös Porvoossa. Ensin pelipaikkavalmentajana puolustuksen linjassa -97 ja -98 puolustuksen koordinaattorina. Sen jälkeen siirryin ensimmäisen kerran hyökkäyksen koordinaattoriksi 2002-2004 ja siitä sitten Wolverinesiin 2005-2007, Butchers 2008, Rajaritarit 2009, Wolverines 2010-2012, Indians 2013, Wolverines 2014 ja sitten taas Porvoo ja 5 viimestä vuotta Wolverinesissa, jossa nostimme joukkueen divarista liigaan ja finaaliin.

Miten pelaajat ovat ottaneet muuttuneen koordinoinnin vastaan ja miten on treenaaminen lähtenyt käyntiin?

– No sitä pitäs kysyä niiltä, mutta tuntuisivat ottavan hyvin vastaan juttuja ja treenit on ollut viimeaikoina tosi hyviä.

Miten sinun oma valmistautuminen tulevaa kautta ajatellen on lähtenyt käyntiin?

– Hyvin ja kun QBkin saapuu maahan jo Maaliskuun alussa niin meillä on hyvin aikaa ennen kauden alkua.

Miltä Eaglesin hyökkäys näyttää tällä hetkellä?

 -No rehellisyyden nimissä pitää sanoa että onhan asiat vielä kesken ja hommaa riittää. Mutta ollaan saatu jo asioita tehtyä paljon hyvään kuntoon ennenkuin Chris saapuu suomeen.

Eagles signasi kokeneen Chris Forcierin, joka pelasi pelinrakentajana Wolverinesissa kun valmensit siellä. Asteikolla 1-10, kuinka tyytyväinen olet Chrisin signauksesta? Mikä suurin merkitys kokeneella pelinrakentajalla on nuorelle Eagles hyökkäykselle?

– Sillä on suuri merkitys joukkueelle ja minulle sen takia että tunnetaan jo entuudestaan niin tiedän mitä voimme tehdä hänen kanssaan.

Mitä haluat sanoa pelaajille, jotka olisivat kiinnostuneita pelaamaan Eaglesissa?

– Sen että kaikki on tervetulleita joukkueeseen jossa harvinaisen hyvä yhteishenki ja fiilis!

Entä katsojille? Miksi kesällä kannattaa tulla Karhulaan?

– Vaahteraliiga on uusi kokemus niin pelaajille, joukkueelle että Kaupungin ihmisille. Tulkaa katsomaan monipuolista jefua ja viihtymään hyvässä tunnelmassa. Ja hyvä joukkue tarvitsee aina hyvät fanit katsomoon!

Artikkelin kuvat ©Irja Vaateri

No Replies to "Eagles- hyökkäyksen koordinaattoriksi Kari Leivoja, lue haastattelu tästä!"