Miehet avasivat kautensa Sunnuntaina Oulussa

Miesten avauksesta syntyi aikamoiset pistekarkelot Oulussa, kun viime kauden 1.Divisioona joukkue kukisti Kotkalaiset vieraansa 54-52 päättyneessä ottelussa. Ottelun alkutahdit löi Eagles, kun pelikellosta oli kulunut vain 11 sekunttia Niclas Carpelanin löytäessä Jukka Lautamatin pitkällä heitolla, 6-0 vierailijat johtoon. Oulu vastasi heti seuraavalla hyökkäysvuorolla ja samalla kaavalla jatkettiin käytännössä koko ottelun ajan. Puoliajalle mentäessä tilanne oli 33-26 kotijoukkueelle lisäksi kotijoukke pääsi hyökkäämaän heti toisen puoliajan alkuun, oli siis syytä tehdä ryhtiliikettä puolustuksessa, pientä eloa saatiinkin puolustuksessa aikaiseksi tosella puoliajalla vierasjoukke siirtyikin hetkellisesti johtoon. Ottelun loppupuolella tapahtunut Eaglesin pallonmenetys antoi mahdollisuuden Oululle siirtyä takaisin johtoon Eaglesin puolustuksen edelleen ollessa talviunilla näin myös tapahtuikin. Pisteet siis Ouluun.

Peli antoi vastauksen moniin puhuttaneisiin asioihin, mutta jätti myös paljon spekuloitavaa tulevasta kaudesta. Eaglesin Hyökkäys oli paikoin pelottavan tehokas ja Carpelan löysikin kohteita hienosti, mutta paikoin sorruttiin isoihin virheisiin henkilökohtaisilla tasoilla. Virheet kun saadaan kitkettyä pois, sekä lisää kokemusta kokemattomammille laitureille niin siinä on miettimistä vastustajajoukkueiden puolustuksen koordinaattoreilla.

pelin tilastot hyökkäyksen osalta:
Rushing:
Ville Hämäläinen 9 att. / 168yd, 1TD
Jukka Lautamatti 1 att. / 42 yd
Joonas Nikula 5 att. / 41yd
Niclas Carpelan 4 att / 15 yd, 2 TD

Passing:
Niclas Carpelan: 17/26, 65,4%, 348yd, 5 TD
Receiving:
Jukka Lautamatti 7 / 186yd, 3 TD
Juhani Kähönen 6 / 101yd, 2 TD
Sin htu 3 / 54yd (+1 extrapoint)
Ville Hämäläinen 1 / 7yd

Hyökkäyksen saldona siis 614 yds edettynä, 3 TD:tä juosten ja 5 TD:tä heittäen

Puolustus, puolustus ja puolustus
sanontahan on, että hyökkäys voittaa pelejä ja puolustus mestaruuksia. Näin Kotkalaisnäkökulmasta katsottuna toivoo, että tuo sanonta ei pidä paikkaansa. Kotkalaispuolustukselta tuntui puuttuvan muutama sivu pelikirjasta tai sitten pelikirja oli unohdettu kiiressä kokonaan Kotkaan. Puolustuksenvalmentaja Vincent Perviksellä onkin hommaa saadaa Eaglesin puolustus kohdalleen, jotta homma ei lepäisi pelkästään Carpelanin hyökkäyksen varassa koko kautta. Materiaalia puolustuksen pelaajista pitäisi löytyä, koska ainoat puolustus pelaajat, jotka jättivät Eaglesin kauden 2015 jälkeen olivat Lahtelaiset Jere Rapo, Ville Nieminen ja Ville Ampuja. Herääkin siis kysymys mistä kenkä puristaa?

Facebookissa heitimme ”kolme kovaa” ennen peliä.

1.Mr Carpelan ja vesisade
– Nesi tanssi sadetanssit oikein ja pelin aikana ei käytännössä satanut niin paljon, että se olisi peliä käytännössä haitannut
2.Eagles D#, onko kohdallaan
– 54 päästettyä pistettä, 0 säkkiä, 0 intteriä, 0 aiheutettua rähmäystä. Sihti oli aavistuksen pielessä.
3.Kotietu
– Onhan tämä Oululaisjoukkueen 12 pelaaja, mutta ei pelin tulosta tähän voi peilata.

Gridironin raportti ottelusta

SAJL raporttia 1.kierroksesta

Jari Turusen kuvat pelistä

Haastattelut pelin jälkeen

No Replies to "Miehet avasivat kautensa Sunnuntaina Oulussa"