Niklas Joki Eaglesin päävalmentajaksi kaudelle 2017

Eaglesin valmennus tiimiin uutta verta Pohjois kymenlaaksosta kun Indiansin kantaviin voimiin lukeutunut Niklas Joki siirtyy kaudelle 2017 Edustus joukkueen päävalmentajaksi.

Joukkueen johtaja Patrik Thesleff komentoi asiaa sopimuksen synnyttyä ” Niklas tulee olemaan oiva lisä joukkueeseemme. Tunnen Niklaksen pelaajana ja tiedän, että hän sopii meidän joukkueeseemme todella hienosti. Niklas asuu Kotkassa, joten pääsemme hiomaan kuvioita koko talven ja kevään. Itse asiassa Niklas aloitta jo Torstaina 17.11 osallistumisen harjoituksiin.”

 

Niklas vastaili muutamiin kysymyksiin

Niklas mikä sai sinut Jefun pariin ja milloin aloittelit uraasi?

 • Ihan ensimmäinen kosketus lajiin on joskus skidinä 80-luvulla, jolloin kattelin isoveljen pelejä Wasa Warriorsissa. Samassa jengissä aloitin sitten lippupallon 90-luvun alussa. Jenkkifutikseen lähdin kuitenkin ”vasta” 2002, jolloin yhden A-junnukauden jälkeen pääsi heti kokeilemaan siipiä Vaahteraliigassa.

Sinulla on aika pitkä pelaajatausta takana, mikä sai sinut innostumaan valmentamisesta?

 • Valmennushommat alkoi pelaajavalmentajana 2014. Halusin vaikuttaa siihen, mitä me tehtiin treeneissä. Sovin asiasta päävalmentaja
  joki-dl

  kuva: Kimmo Gustafsson

  Tony Simmonsin (ex-Patriots) kanssa, kun pohdin lähteäkö vielä pelaamaan yhtä liigakautta Indiansin kanssa. Loukkaannuin kauden
  lopussa ja seuraavalle kaudelle sain isomman roolin valmennushommissa hyökkäyksen koordinaattorina. Olen pelannut enimmäkseen puolustuksen linjassa, joten hyökkäyksen toimintaa on tavallaan nähnyt sivurajalta paremmin kokonaisuutena kuin puolustuksen. Ehkä siksi valmentajana kiinnostuin enemmän hyökkäyksestä. Kaikki lajia pelanneet tietää tunteen, jonka onnistunut suoritus antaa kentällä. Taklaus, maali, säkki, ratkaiseva blokki ja niin päin pois. Valmentaja koen samanlaisia fiiliksia jokaisen oman jengin pelaajan onnistumisista. Se on ehdottomasti parhaita puolia valmentamisessa. Kun huomaat, että pelaaja on kehittynyt, se antaa myös valtavasti. Pelin taktinen puoli on tietysti erittäin kiehtova. Valmentajana voit vaikuttaa siihen ja peliin ylipäätään enemmän kuin yksittäisenä pelaajana.

Oma peliurasi taitaa olla takana päin jo, vai kuinka?

 • Pari kautta sivurajalla on vähän herätellyt hinkua takaisin kentälle. Samaan aikaan en halua luopua valmentamisesta, joten aion tehdä molempia. Kotka Eagles tarjosi tähän täydellisen mahdollisuuden joukkueen päävalmentajana. Joukkueessa on todella paljon kokemusta ja tietotaitoa niin pelaaja- kuin valmennuspuolella. Uskon, että kehityn itsekin ja opin uutta osana osaavaa valmennusrinkiä.
  Tuleva kausi on Eaglesille historiallinen, ensimmäinen kausi 2.divisioonassa. Haluan omalta osalta tehdä kaikkeni, että nousujohteinen tekeminen seurassa saa jatkoa, ja että saamme pelaajista kaiken potentiaalin irti. Omassa tekemisessä valmentaminen menee edellä, mutta jos ja kun pääsen tästä kuntoon, niin minut nähdään varmasti myös kentällä. Tilanteen salliessa tai tarpeen vaatiessa, katsotaan kummin päin se menee.
joki

Kuva: Riku Flink

Valmennushistoria:

2015-2016 Hyökkäyksen koordinaattori, Kouvola Indians (1.div)
2014 Pelaaja-valmentaja: linjat, Kouvola Indians (Vaahteraliiga)
Pelaajahistoria (DL, OL) :
2002-2003 West Coast Vikings, Vaasa (Vaahteraliiga)
2004-2006 Turku Trojans (Vaahteraliiga)
2007 West Coast Vikings, Vaasa (2.div)
2008 Seinäjoki Crocodiles (Vaahteraliiga, EFL)
2009-2014 Kouvola Indians (1. div / Vaahteraliiga)
Artikkelin otsikkokuva: Harri Koivunen

No Replies to "Niklas Joki Eaglesin päävalmentajaksi kaudelle 2017"