Yhteinen taival jatkuu.

Yksi Suomijefun ikoneista jatkaa Kotkassa kun Niclas Carpelan teki pelaaja- ja valmennussopimuksen Eaglesin kanssa kaudelle 2017. Eagles parantelikin osakkeitaan roimasti valmistautuessaan ensimmäiselle 2.Divisioona kaudelle.

Eaglesposti tavoitti edustusjoukkueessa pelaavan Janne Mäenpään. Mitä Nesin jatko soppari sinulle merkitsee ”Kuusiston Teemun ja Nesin tuoma valmennus sekä kokemus viimekauden harjoitteluun sytytti joukkueen kertatoisensa jälkeen harjoituksissa sekä pelikentällä hyviin suorituksiin. Oli helppo harjoitella hyvässä valmennuksessa ja vielä paremmassa ilmapiiriissä.”

Nesi tekeminen viime kaudella oli suhteellisen vakuuttavaa myös tilastojen valossa:29119139920_9d6f29daff_h

  •  Heittojaardit: 2709 yds,  Maalit yht: 46 TD (43+3),   66,3% heittojen onnistumisprosentti.

Saimme Nesiltä vastauksen muutamaan kysymykseenkin:

Mikä sai sinut jatkamaan Kotkassa vielä kaudella 2017?

  • Tärkeimpänä asiana päätökseen tietysti vaikutti se, että viihdyin Kotkassa ja Eagles joukkueessa. Asiaa toki helpotti se, että pelit sujuivat sekä itseltä, että joukkueelta loistavasti ja se että joukkueessa oli mukana paljon tuttuja vuosien varrelta. Sain myös kauden aikana paljon uusia kavereita ja vastaanotto joukkueessa oli alusta loppuun sellainen, että siellä viihtyi. Minulla on myös sellainen olo, että joukkueella on potentiaalia 2-divariin ja että itsellä on sellaista annettavaa joukkueelle, että ollaan kesällä valmiimpia paljon kovempiin haasteisiin.

Millaisena näet roolisi joukkueessa kaudella 2017?

  • Jatkan hyökkäyksen koordinointia, mutta ainakin talvella aion sitäkin enemmän antaa aikaani puolustuksen sisäänajoon. Hyökkäys on jo suurelle osalle pelaajista tuttua, koska jatkamme viimevuotisen vanhan systeemin kehittämistä ja päälle rakentamista yhdessä HC Niklas Joen kanssa, mutta puolustuksen puolella uusia asioita tulee enemmän.
  • Vaikka viime vuonna olin sekä QB että hyökkäyksen koordinaattori niin omassa mielessä olin pelaaja ensin ja valmentaja toisena. Nyt yritän kääntää tätä toisinpäin ja olla ensisijaisesti valmentaja ja toissijaisesti pelaaja. Jos meiltä löytyy sopivia vastuunkantajia pelinrakentajan paikalle, niin minulla ei ole tarvetta olla kentällä joka ottelussa johtamassa peliä, vaan voin tehdä sitä sivurajalta käsin. Tämä tietysti on vielä vain suunnitelma päässäni ja toteutus ja realiteetit selviää sitten lähempänä kautta.29407235105_723f08d17e_z

Eagles nousee ensi kaudella 2. divisioonaan mitä mieltä olet tulevasta kaudesta siellä?

  • Paperilla katsottuna sarja näyttää yhdeltä tasaisimmista sarjoista mitä olen pelannut. Normaalisti kun jonkin sarjan osallistujia katsoo, niin sieltä yleensä löytää heti pari suosikkia ja pari heittopussia. Näin oli myös viime vuonna 3. divisioonassa, mutta tästä tulevasta 2. divarista on todella vaikea löytää yhtään heittopussia ja suosikkeja on taas useita. Ehkäpä ennakkosuosikin viitan ansaitsevat viime vuoden finalistit Mikkeli ja Pori, mutta joka ikisellä joukkueella on varmasti, ei vain teoriassa, vaan käytännössä mahdollisuudet playoffeihin.

 

No Replies to "Yhteinen taival jatkuu."