Juoksuvoimaa Latviasta! Running Power From Latvia!

Kotka Eagles on tehnyt pelaajasopimuksen 22 vuotiaan Latvialaisen Jēkabs Bitāns (RB/LB) kanssa.

Bitāns on Kotkalaisille tuttu Riga Lions joukkueesta jonka he kohtasivat viime vuonna Baltic Leaguen välierissä.

Bitāns kertoo olleensa lajista aina kiinnostunut ja aloitti sen vuonna 2015 syöttämällä googleen hakusanat ”American football in Latvia” siitä alkoi ura Riga Mad Dogsin kautta Riga Lions joukkueeseen. Ennen jenkkifudista hän harrasti vapaaottelua ja kävi salilla pitääkseen itsensä kunnossa.

Bitāns on lyhyellä urallaan ehtinyt pelata Latvian lisäksi jo lajin emämaassa Yhdysvalloissa Foothill collegessa ja mm. Ukrainassa Kiev Bandits joukkueessa.

Kotkan valmennusjohdolle mies tuli tutuksi, kun osa nykyisistä Kotkan pelaajista pelasi Riika Lionsin riveissä muutaman ottelun vuonna 2015.

Kotkan pelaajavalmentaja Nesi Carpelan kertoo tästä seuraavaa:

”Mennessämme lomareissulla Riikaan ystäväni Sinh Thu oli ollut yhteydessä paikalliseen Lions joukkueeseen ja sovimme, vierailevamme heidän treeneissä. Sitä kautta ystävystyimme joukkuetta pyörittävään Matīss Stabulniekin kanssa ja yhteistyömme alkoi”

”Yhteistyön kautta päädyimme pelaamaan vuoden 2015 Baltic League finaalissa (ja osa myös välierissä) ja siellä huomasin monen Riikalaispelaajan lahjakkuuden ja potentiaalin. Jēkabs oli ehdottomasti yksi heistä joka vakuutti minut urheilullisuudellaan”

”Uskon, että Latviasta tulee nousemaan esiin vielä kovia pelaajia eurooppalaiselle ja miksi ei myös USA:n tasolle. Hyvänä esimerkkinä esim.nuori Ralfs Rūsiņš joka pelasi Lions joukkueessa vuonna 2015 ja nyt hän pelaa I-divisioonan fudista Liberty Universityssä jenkeissä.Ralfs vieraili myös Kotkan leirillä viime vuonna ennen lähtöään jenkkeihin. Tiedän myös muita lahjakkaita Lions pelaajia, jotka ovat saaneet tarjouksia yliopistoista”

Bitānsin urheilullisuudesta kertoo myös kovat punttitulokset. Hän mm. penkkipunnertaa 165 kg ja pystyy kyykkäämään yli 200kg. 183 cm ja 92 kiloinen Bitāns on kokoisekseen myös erittäin nopea juoksija.

Bitāns on innoissaan tulevasta kaudesta ja haluaa jakaa kiitosta vanhemmilleen ja tyttöystävälleen, jotka ovat auttaneet ja tukeneet häntä urallaan.

Tervetuloa Eaglesiin Jēkabs!

——————————————–

Kotka Eagles have signed 22 years old Jēkabs Bitāns (RB/LB) from Latvia.

Bitāns is well known by Kotka since he played against Eagles in last year’s Baltic league semi-final.

He has always been interested to play football and his career started around 2015 when he typed “American football in Latvia” to google. That started his journey with football, first with Riga Mad Dogs and then Riga Lions. Before football Bitāns was doing mma a.k.a. Cage-fighting and hit the gym to keep in shape.

In his short career he has already got the opportunity to play not only in Latvia but in USA (Foothill college) and for example in Ukraine with the Kiev Bandits

Kotka Eagles staff got to know about him when some of Eagles players played few games with the Riga Lions back in 2015.

Eagles player/coach Nesi Carpelan tells a story about that:

“When we took a holiday trip to Riga, my friend Sinh Thu contacted the local team Riga Lions about an opportunity to visit their practises. Through that encounter we become friends with Matīss Stabulniek, who runs the Lions team, and we started to talk and do co-operation.”

“Through that friendship and co-operation we ended up playing with the Lions in the 2015 Baltic League Final (and some of us also in the semi-final). In that game I noticed the raw talent and potential of many Lions players. Jēkabs was definitely one of them who convinced me with his athleticism “

“I think that Latvia will produce quality players for the European and why not also to USA level. A good example is young Ralfs Rūsiņš who played 2015 with the Lions and now he plays Division I football in Liberty University in states. Ralfs visited Kotka Eagles camp last year before moving to States. I also know other talented Lions players that have been offered a possibility to play college football”

One part of Bitāns’ athleticism is his strength; he can bench press 165 kg and squat over 200 kg. He is also very fast for his size (183 cm / 92kg)

Bitāns is excited about the upcoming season and wants to give credit and thanks to his parents and girlfriend for supporting and helping him with his career.

Welcome to Eagles Jēkabs!

No Replies to "Juoksuvoimaa Latviasta! Running Power From Latvia!"