Kohti kesää 2017 – Naisten joukkue

Naisten joukkueen kevät on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Lajiharjoituksia naisille on mahtunut kahdet viikkoon, ja näiden lisäksi on kokoonnuttu juoksuharjoitusten muodossa kerran viikkoon. Eaglesin naiset ovat ahkeroineet myös kovasti kuntosalin puolella. Kevään harjoitusten kohokohtina ovat kuitenkin harjoitusottelut, joista pääsimme ensikertaa nauttimaan 24.2 kun Eaglesin naiset kohtasivat naisten korkeakoulusarjan joukkueen Aalto Aliensin Helsingissä. Vaikka tappio tulikin, pelistä saatiin irti se mitä haettiin, eli kokemusta ja treeniä kesän pelikautta varten.

Joukkueeseen kuuluu tällä hetkellä noin. 35 pelaajaa. Noin puolilla pelaajista kokemusta on ehtinyt kertyä jo yhden kauden verran, kun taas toinen puoli joukkueesta pääsee kesällä pelaamaan ensimmäistä kauttaan. Kokemukseen nähden olemme kuitenkin kehittyneet huimaa vauhtia.

 
Naisten joukkueen jäsenet ovat tällä viikolla äänestäneet joukostansa kapteenit kaudelle 2017.
Joukkueen lähes yksimielisellä päätöksellä kauden 2017 kapteenit ovat:

Essi Söderholm
Laura Karhu
Katri Pyöttiö
Sanni Hellsten

Essi Söderholm, RB. Essillä käynnistyy yhdeksäs vuosi jenkkifutis-kentillä ja kokemusta löytyykin lähes joka pelipaikalta. Pelivuosien mukana tulleiden tietojen ja taitojen vuoksi Essi pystyy opastamaan tarvittaessa lähes kaikissa tilanteissa. Joukkuekaverit kuvailevatkin Essiä johtohahmoksi, joka kannustaa joukkuetovereitaan aina parhaisiin suorituksiin.

Laura Karhu, FS/CB. Laura on pelannut yhden kauden Eaglesin rivistössä ja toimi jo kaudella 2016 naisten joukkueen kapteenina. Treenaajana Laura on yksi joukkueen aktiivisimpia, ja harvassa on harjoitukset joista Laura olisi poissa. Pelikentällä Laura ohjaa ja opastaa puolustusta varmoin ottein ja ansaitsee näin ollen paikan kapteenina myös tänäkin vuonna.

Katri Pyöttiö, OL. Katri on pelannut myös vasta yhden kauden, mutta siitä huolimatta Katri toimi Lauran tavoin joukkueen kapteenina jo kaudella 2016. Katrista onkin muotoutunut jonkinlainen joukkueen ”äitihahmo”, joka huolehtii lähes jokaisen pelaajan hyvinvoinnista, mutta erityisesti linja pääsee nauttimaan Katrin ohjauksesta ja huolenpidosta – Katrin ohjatessa linjaa aina oikeisiin blokkeihin.

Sanni Hellsten, QB. Myös Sannilla on yksi pelikausi takanaan, mutta tuo tulevalle kaudelle uutta verta kapteenistoon siirryttäessä tänä kesänä 9vs9 sarjaan ja neljään kapteeniin. Sanni toimii tulevalla kaudella naisten joukkueen pelinrakentaja ja on näin ollen isossa roolissa hyökkäyksessä ja toimii osana sen koordinoimisessa. Sanni onkin ottanut hyökkäystä haltuun positiivisesti ja itsevarmasti ja Sannin tunnuslauseisiin kuuluukin: ‘’seuraava menee’’.

 


Kapteenien rooli on pitää joukkue kasassa, tsempata, tukea ja ohjata pelaajia entistä parempiin suorituksiin sekä yhdistää erilaisia pelaajia, jotta kentällä oltaisiin yksi vahva ja yhtenäinen joukkue pelitilanteesta huolimatta.

Tulevana sunnuntaina onkin vuorossa kevään toinen isompi leiritys, kun saamme vieraaksemme West Coast Phoenixin Raisiosta. Sunnuntai alkaa 1,5h kestävällä treenillä jonka jälkeen on lyhyehkö evästauko. Tauon jälkeen pelataan 2h kestävä scrimmage-tyylinen harjoituspeli. Loppupäivän ohjelmassa on yhteinen ruokailu, sekä videopalaveri jossa käydään yhteisesti läpi leiriltä tallennettua videomateriaalia.

Tulevaa leiriä on odotettu kovasti ja tulevana sunnuntaina myös tuore kapteenisto pääsee ensitestiin!

 

 

Artikkelikuvat: Ville Naumanen

No Replies to "Kohti kesää 2017 - Naisten joukkue"