Eaglesin miesten kevätkuulumisia

Kotka Eagles on solminut tärkeitä pelaajasopimuksia kaudelle 2017

Eagles paidassa liitelevät tulevana kautena mm. Hämeenlinna Huskiesista siirtyvät WR Jani Heinisalo, DB Tatu Niemi, DL Mika Luoma ja OL Tatu Tarkiainen.

Joukkueeseen ovat liittyneet myös aikaisemmin pelaajaurallaan Kouvolan suunnassa vaikuttaneet LB Veikko Langi, DB Ari Riihiluoma ja DB Miika Haatainen.

Paluun Kotkaan tekee myös pienen harkinnan jälkeen Air China eli WR Sinh Thu sekä välivuoden pitänyt QB Mikko Lautamatti

Lahti Panthersista vahvuuteen ovat liittyneen DB Toni Viljakainen ja WR Joonas Miettinen.

Viime kauden selkeän ykkösreceiverin Jukka ”Renegade” Lautamatin ollessa ainakin toistaiseksi estynyt pelaamaan ja pelinrakentaja Nesi Carpelanin monivuotisen tutkaparin Jussi ”Sensei” Kähösen pallotellessa eläköitymisen kanssa, näytti Eaglesin laitahyökkääjäosasto ohuelta vielä talvella. Maajoukkueessakin esiintynyt Heinisalo ja kaudella 2016 Eaglesissa toiseksi eniten kiinniottoja ottanut Thu ovat erittäin tervetulleita vahvistuksia. Sisemmän laitahyökkääjän paikalla viihtyvä lahjakas Miettinen tuo ko. pelipaikalle paljon kaivattua kokoa.  Heinisalo otti viime vuonna 1. divisioonassa 31 kiinniottoa tehden 6 TD:tä. Sinh Thu oli siis Eaglesin toiseksi ahkerin kiinniottaja 34 kiinniotollaan ja tehden kunnioitettavat 9 maalia. Miettinen on hakenut pelituntumaa tälle kaudelle pelaamalla korkeakoulujoukkue XAMK:n riveissä.

Tämän osaston kanssa koko talven on nyt tehnyt töitä myös QB Mikko Lautamatti. Pitkän pelaajauran tehnyt Lautamatti omaa pelinrakentajakokemusta ihan Vaahteraliigasta asti, esiinnyttyään siellä Kouvola Indiansin kanssa vuonna 2014.

Hyökkäyksen puolelle saatiin myös erittäin tärkeä kiinnitys OL Tatu Tarkiaisen muodossa. Tarkiainen on erittäin kokenut ja menestynyt pelaaja omaten kokemusta maajoukkueesta, Vaahteraliigasta, 1. divisioonasta ja myös ulkomailta. Eagles hyökkäyksen linja on kokenut muutaman pahan menetyksen, joita Tarkiainen tulee kuin tilauksesta paikkaamaan.

Takamiesosasto on uusien sopimusten jäljiltä selkeästi joukkueen syvin osasto tällä hetkellä. DB:t ovat kuitenkin olleet nuori ja suhteellisen kokematon osa tähän asti, joka nyt saa johtotähdekseen kokeneen Tatu Niemen. Niemi on ottanut välittömästi leaderin roolin vastaan ja tulee varmasti jakamaan oppeja eteenpäin koko ryhmälle. Niemi oli viime kaudella 1. divisioonassa Hämeenlinnan toiseksi ahkerin taklaaja heti jenkkitukimies Archie Barnesin jälkeen tilastoilla 26+24 taklausta. CB paikalla viihtyvät Riihiluoma ja Haatainen ovat mukana taistelemassa aloittavien kulmapuolustajien paikasta ja samaa asiaa safety osaston puolelle tulee tekemään jenkkifutisoppinsa ennen Lahtea korkeakoulujoukkue NDU Black Knights:ta saanut Viljakainen.

Puolustuksen fronttia tulevat vahvistamaan niin ikään kokeneet DL Mika Luoma ja LB Veikko Langi. MC Koiranomistaja lempinimeä totteleva Luoma on monipuolinen pelimies joka pystyy pelaamaan puolustuksen linjan jokaisen pelipaikan lisäksi myös linebackerin paikkaa. Luomalla on pitkä kokemus pelaajana niin Vaahteraliigasta (mm. Seinäjoki Crocodiles) kuin 1. divisioonastakin. LB Veke Langi tekee paluun kentille pienen tauon jälkeen. Tauko ei tosin näy miehen otteissa, vaan Langi tulee todennäköisesti ankkuroimaan Eagles puolustuksen keskustaa heti kauden ensimmäisestä ottelusta alkaen.

Yllämainittujen pelaajien lisäksi on Eagles joukkoihin saatu mukaan myös muutama puhdas rookie pelaaja. Rookiet ovat osoittaneet talven aikana hyvää potentiaalia ja kehitys tulee varmasti jatkumaan koko kevään ja kesän.

Pelaajavalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattori Nesi Carpelan, miten kommentoisit pelaajauutisia ja Eaglesin kevättä kokonaisuutena?

”Kevät on ollut ehkä vähän rikkonaisempi kuin olisin toivonut, etenkin viikkotreenien osalta, mutta onneksi meidän leirit ovat olleet tosi hyviä ja niillä ollaan saatu paikattua paljon.”

”Joukkueessa on ollut myös jonkin verran, tai oikeastaan aika paljon, vaihtuvuutta, joka on tuonut omia haasteitansa. Esimerkkinä todettakoon, että siitä hyökkäyksestä jolla aloitimme viime kauden loppuottelun Oulua vastaan, niin näillä näkymin vain neljä pelaajaa tulee olemaan samoja ja seitsemän uutta pelaajaa tulee olemaan kentällä hyökkäyksen avauskokoonpanossa. Tämä on tietysti aiheuttanut sen, että ei olla pystytty suoraan jatkamaan rakentamista viime kauden osaamisien päälle, vaan on jouduttu ottamaan muutama askel taaksepäin ja aloittamaan uudestaan. Se ei tietenkään ollut se miten toivoin asioiden menevän”

”Menetimme muutto ym. kuvioiden takia muutaman meille todella tärkeän pelaajan, mutta onneksi olemme saaneet joukkueeseen mukaan todella ison ja etenkin laadukkaan määrän uusia pelaajia. Tunnen henkilökohtaisesti 90% uusista pelaajista ja olen heidän kanssaan pelannut aikaisemminkin, joten tiedän valmiiksi mitä he osaavat ja mitä pystyvät tuomaan joukkueellemme. Joukkueeseen on liittynyt paljon kokemusta, joka tietysti on eduksi eikä olla sentään ihan nollista jouduttu lähtemään rakentamaan uutta. Myös muutamia sisäisiä siirtoja ollaan tehty. Esimerkiksi kaventuneeseen RB osastoon on liittynyt jo julkaistun Jekabs Bitansin lisäksi aikaisemmin LB paikalla viihtynyt ihmistorpedo Patrik Thesleff

”Myös puolustusta on uusittu ja uskon, että olemme sillä puolella palloa nyt valmiimpia kohtaamaan kovempia 2. divisioonan joukkueita.”

 

Artikkelin kuvat: Anu Tiilikainen ja Gridiron.fi

No Replies to "Eaglesin miesten kevätkuulumisia"