Eagles palkitsi kauden 2017 parhaita pelaajiaan, Niemi ja Söderholm kauden MVP:t

Kotka Eagles vietti lauantaina 25.11. kauden 2017 päättäjäisgaalaa yhteistyökumppaninsa Players Sports barin tiloissa. Gaalassa hyvän ruoan ja hauskan yhdessäolon ohessa Eagles palkitsi kaudella ansioituneita pelaajiaan.

Miesten edustusjoukkueen kauden 2017 MVP pelaajaksi ja samalla Vuoden puolustajaksi miesten joukkue valitsi ansaitusti DB Tatu Niemen. Toro lisänimeä kantava Niemi on todellinen monitoimipelaaja, jolla on yhtälailla vahvuuksia pelata niin heittoa vastaan kuin tulla tukemaan juoksupuolustusta kovilla taklauksilla. Niemi sai kesän aikana tilastomerkintöjä lähes jokaiseen kategoriaan tehden pelinrakentaja säkkejä, TFL-taklauksia, taklauksia, maahanlyönteja, syötönkatkoja, juoksujaardeja, kiinniottojaardeja ja kiinniottomaalinkin. Niemi osallistui myös oman pelipaikkansa valmennukseen ollen joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja.

Miesten edustusjoukkue palkitsi vuoden hyökkääjänä WR Jani Heinisalon. Heinisalo rikkoi Eaglesin koppi ja kiinniottojaardien ennätykset ottamalla huikeat 80 koppia ja edeten niillä 966yd. Edelliset ennätykset (51/947yd) olivat Jukka Lautamatin hallussa. Heinisalon kaudella 2017 tekemät 16 maalia jäivät yhden maalin päähän ennätyksestä jota pitää hallussaan edelleen Lautamatti. Heinisalo oli koko kauden joukkueen kantavia voimia pelaten loistavan kauden. Pahin haastaja Heinisalon valinnalle oli Latvialais keskushyökkääjä Jekabs Bitans joka runnoi palloa eteenpäin voimalla ja nopeudella juosten kauden aikana 855yd ja 10 TD:tä.

Vuoden linjapelaajaksi Eaglesista palkittiin OG Janne Siltanen. Siltsu oli hyökkäyksen linjan kantavia voimia koko kauden hyvillä blokeillaan ja johtajuudellaan. Siltanen osallistui myös pelipaikkavalmennukseen ja teki siellä todella hyvää työtä. Siltasen vahvuudet eivät jää pelkästään nurmikon puolelle, vaan hän on joukkueen tärkeimpiä pukukoppipelaajia pitäen huolen siitä, että joukkueen yhteishenki on niin hyvä kuin se on. Eli loistava!

Vuoden rookieksi joukkue valitsi DL Pepe Turkian. 28 vuotias Turkia on hyvä esimerkki paljon puhutuista ns. Late entry pelaajista jotka ovat lajillemme tärkeitä. Se että harrastuksen aloittaa vasta aikuisena ei tarkoita sitä etteikö siinä pystyisi kehittymään hyväksi pelaajaksi. Turkia on tästä hyvä esimerkki kehittyen koko kauden ja ollen aktiivisessa rotaatiossa kovatasoisessa puolustuksen linjassa läpi kauden. Toinen maininnan arvoinen rookiepelaaja on OL Pekka (pekka) Kilppala. Kilppala pelasi monta peliä aloituksessa vaativalla OL pelipaikalla ja kehityskäyrä oli jyrkkä.

Miesten palkitut vasemmalta WR Jani Heinisalo, DB Tatu Niemi, OL Janne Siltanen, DL Pepe Turkia

 

Naisten edustusjoukkue valitsi keskuudestaan vastaavat palkitut ja Naisten edustusjoukkueen kauden 2017 MVP pelaajaksi valittiin RB Essi Söderholm.

Söderholm teki kauden aikana todella ison määrän maaleja pääsemällä vastustajan maalialueelle peräti 25 kertaa kauden aikana. Koko Eagles seuran yhden ottelun maaliennäyksen Söderholm teki ottelussa Wolverines II vastaan tekemällä ottelussa 9 maalia. Kauden kolmessa kotiottelussa, jotka kaikki tilastoitiin, oli Söderholmin saldo 750 juosten edettyä jaardia ja 17 TD:tä. Söderholm esiintyi myös ajoittain puolustuksen puolella ja antoi myös siellä panostaan joukkueen hyväksi. Aitoon MVP henkeen mietittynä, jos joukkueelta otettaisin yksi pelaaja pois joka eniten vaikuttaisi joukkueeseen, niin Söderholmin valinta on todella ansaittu. Pelillisen panoksen lisäksi hän antaa joukkeelle lukemattoman määrän tunteja myös valmentajana, joukkueenjohtajana ja nykyään myös koko seuran puheenjohtana.

Naisten vuoden hyökkääjäksi valittiin monipuolisessa roolissa pelannut WR/RB Saana Matilainen. Matilainen on pienestä varrestaan huolimatta joukkueen parhaita blokkajia ja omaa myös erinomaiset kädet. Häntä pystyttiinkiin käyttämään kauden aikana niin pallonkantajana, lead blokkajana kuin pallon kiinnioottajanakin ja hän hoiti jokaisen näistä rooleistaan loistavasti läpi kauden.

Vuoden puolustajaksi naisten joukkue valitsi Laura Karhun. Karhu esiintyi edukseen Free Safetyn paikalla ja toimi joukkueen viimeisenä lukkona varmoine taklauksineen jos peli hänelle asti päätyi. Karhu osoitti myös hyvää johtajuutta ohjatessaan koko puolustusta kentältä varmistaen, että kaikki osasivat tehtävänsä ja roolinsa. Hienosti pelatun kauden lisäksi Karhu oli kuin yksi valmentaja kentällä.

Kunniamaininnan joukkueen puolustuksesta ansaitsee puolustuksen linjasta MLB:ksi siirtynyt Niina Mykkänen. Mykkänen oli kovilla ja varmoilla taklauksillaan juoksupelien pysäyttäjä numero 1 ja pelasi todella hienon kauden.

Vuoden linjapelaajaksi naisten joukkueesta valittiin C Katri Pyöttiö. Pyöttiö on ahkera treenaaja, jolla on tekniikat kunnossa ja voimaa kuin pienessä kylässä. Katri toimi koko hyökkäyksen linjan johtohahmona ohjaten ja auttaen kanssapelaajiaan. Katrin panos koko joukkueen sydämmessä, hyökkäyksen linjassa, oli todella arvokas.

Vuoden rookieksi naisista valittiin WR Olivia Antinniemi. Antinniemi on erittäin ahkera treenaaja joka kuuntelee tarkasti ja omaksuu nopeasti ohjeita. Antinniemi joutui pelaamaan myös muitakin pelipaikkoja kuin laitahyökkääjää kauden aikana, mutta onnistui myös näissä rooleissa. Olivia omaa erittäin hyvät kädet ja on aina vaaralllinen pallon käsiin saatuaan ja häntä ei helposti takaapäin kiinni juosta. Olivialta voidaan odottaa lajin parissa vielä vaikka mitä.

Naisten palkitut vasemmalta LB Niina Mykkänen, FS Laura Karhu, WR Olivia Antinniemi, C Katri Pyöttiö, WR/RB Saana Matilainen puuttuu kuvasta

 

Kotka Eagles junioreista palkittiin seuraavat pelaajat: Vuoden juniori Veeti Tähtinen, Vuoden hyökkääjä Miska Hirvijärvi ja Vuoden puolustaja Jesse Pirhonen.

No Replies to "Eagles palkitsi kauden 2017 parhaita pelaajiaan, Niemi ja Söderholm kauden MVP:t"