Mikkelin lippupallon SM halliturnaus 27.1.2018

Kotka Eaglesin naiset osallistuvat viime lauantaina lippupallon sm-hallisarjan turnaukseen Mikkelissä. Kevyeen valmistautumiseen nähden, turnaus meni jopa yli odotusten ja tuloksena oli turnauksen voitto!

Vaikka lippupalloa mukavana ja tärkeänä lajina pidämmekin, on Eagles naisten harjoittelu keskittynyt talvella lähestulkoon täysin amerikkalaisen jalkapalloin treenaamiseen, joten turnauksessa peliesityksien odotettiin kehittyvän peli peliltä. Ja näin kävikin!

Ensimmäisessä ottelussa päästiin heti ottamaan mittaa sarjaa selkeällä erolla johtavasta Kouvola Indiansista ja iloksemme huomatiin pysyvämme hyvin kyydissä mukana. Hyökkäyksessä pystyimme käyttämään hyväksemmeIndiansin puolustuksesta löytyneitä aukkoja, mutta vastaavasti Kouvolan hyökkäyksen rutiini oli kovalla tasolla ja molempiin päihin tehtiin tasaisesti maaleja. Eagles kävi ottelun puolivälin tienoilla johdossakin tilanteessa 18-21, mutta hyvän loppukirin ottanut Indians onnistui kuitenkin ottelun voittamaan. Ottelu päättyi Eaglesin kannalta rohkaisevasti Kouvolan niukkaan 39-34 voittoon.

Ensimmäisestä ottelusta saatiin aimo annos itseluottamusta omaan tekemiseen ja toinen ottelu Mikkeli Bouncersia vastaan sujuikin mainiosti. Molemmat joukkueet esittivät iloista peliä ja loppuvihellyksen soidessa oli ottelu päättynyt Kotkalaisten 39-26 voittoon. Tässä yhteydessä haluamme kiittää Mikkeliä hyvin järjestetystä turnauksesta ja hyvästä ilmapiiristä!

Turnauksen kolmannessa ottelussa Eaglesilla oli panoksena finaalipaikka. Ottelu Oulu NorthernLightsia vastaan oli tasainen, mutta etenkin puolustuksen puolella Eagles alkoi saada enemmän ja enemmän juonesta kiinni ja puolustustaktiikkaa pystytiin koko ajan tehokkaammin vaihtamaan lennosta riippuen vastustajien muodostelmista. Kotkan hyökkäys pelinrakentaja Essi Söderholmin johdolla takoi taas tasaisesti pisteitä ja ottelu päättyi Kotkan 19-32 voittoon ja finaalipaikka oli meidän!

Finaaliin pystyttiin lähtemään ilman paineita ja siitä muodostuikin korkeatasoista lippupalloa sisältänyt trilleri! Ottelussa johtoasema vaihtui muutamaan otteeseen ja ottelun ratkaisu kulminoitui tilanteessa 39-40 Eaglesin onnistuessa puolustamaan Indiansin lisäpisteyrityksen ja sen jälkeen kuluttamaan jäljellä olevan ajan juoksemalla pallon kanssa ja lopuksi ottamalla polvea maahan.

Eagles joukkueessa turnauksessa esiintyivät:

Olivia Antinniemi tekemällä huikeat 9 maalia ja 7 lisäpistettä. Toista kautta pelaava Olivia pelasi turnauksessa laitahyökkääjää ja puolustuksen puolella safetyä. Olivia teki monta pitkää maalia omalta laidaltaan ja oli koko ajan aiheuttamassa harmaita hiuksia kokeneempiakin puolustajia vastaan.

Laura Karhu pelasi turnauksessa sisempää laitahyökkääjää ja puolustuksessa safetyä. Laura teki otteluissa 6 maalia ja 3 lisäpistettä. Laura erikoistui turnauksen aikana todella näyttävienhighlight koppien ottamiseen keskellä kenttää useiden puolustajien nokan edestä. Laura myös puolusti koko turnauksen ajan tehokkaasti vastustajan vaarallisimpia hyökkääjiä.

Eveliina Härkönen pelasi koko lippupallo/jenkkifudis-uransa ensimmäisen ottelun (laitahyökkääjänä ja blitzaajana) ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan! Even saldo turnauksessa oli lopulta hienot 4 maalia. Pikajuoksutausta ja hyvät kädet ovat todella hyvä lähtökohta pelaajauralle!

Anna-Maria Aurala pelaa jenkkifudisjengissämmekincorneria joten hän erikoistui turnauksessa pelaamaan vastustajien laitureita vastaan ja onnistuikin upeasti. Saldona maahanlyöntejä ja todella tärkeä syötönkatko!

Rookie Mila puska pelasi koko turnauksen LB:ta ja oli todella paljon blitzaajan roolissa. Kehityskäyrä oli todella jyrkkä ja hän teki mm. loppuottelussa hienon pelinrakentaja säkityksen!

Linjapelaajamme Kaisa Hovi ja Tintti Johansson jakoivat turnauksessa sentterin paikan ja onnistuivat hienosti. snäpit napsahtelivat kohdalleen ja he poimivat monta Söderholmin heittoa hyppysiinsä. Johansson teki turnauksessa hienon maalin ja poimi myös yhden lisäpisteen kiinni!

Essi Söderholm pelasi hyökkäyksessä joukkueen pelinrakentajana ja puolustuksessa puolusti yleensä laidalla vastustajan ykköstargettia vastaan. Söderholmin saldo turnauksesta oli todella hieno, yleensä nopeista jaloistaan tunnettu Essi esitteli turnauksessa vahvaa kättään heittäen joukkueen kaikki 20 heittomaalia ja juoksi lisäksi kaksi maalia ja yhden kahden pisteen lisäpisteyrityksen. Söderholm palkittiin turnauksen jälkeen järjestäjien toimesta Fair Play-palkinnolla.

Päävalmentaja Carpelanin kommentit turnauksesta:

”Naiset pelasivat kyllä upean turnauksen, kentällä nähtiin monen pelaajan toimesta todella upeita yksilösuorituksia ja yksilösuoritusten lisäksi myös yhteispeli toimi todella hyvin. Pystyimme turnauksen aikana parantamaan peliämme peli peliltä mikä olikin tavoitteena. Lisäksi olen todella ylpeä siitä miten nopeasti pelaajamme onnistuivat sisäistämään sivurajalta huutamiani muutoksia ja ohjeita ja tekemään lennossa tarvittavat muutokset ja korjaukset. Tästä on hyvä jatkaa Kotkan turnaukseen.”

 

No Replies to "Mikkelin lippupallon SM halliturnaus 27.1.2018"