Kukoista Kotkia kaudelle 2018!

Perjantain pelaajauutisia part III

Kotka Eagles on solminut pelaajasopimukset C Mikko Toimisen ja RB Esa Vanhojan kanssa kaudesta 2018, saaden samalla ison annoksen Vaahteraliiga kokemusta riveihinsä!

Molemmat pelaajat ovat viimeksi Suomessa edustaneet hallitsevaa suomen mestaria Helsinki Roostersia, Vanhoja tosin joutui huilaamaan kauden 2017 jalkavamman takia.

Toiminen ja Vanhoja olivat molemmat edustamassa Kotka Eaglesia kauden 2016 päätteeksi Riikassa pelatussa Baltic Sea Cup:in loppuottelussa ja tästä reissusta jäi molemmin puolinen kipinä kytemään yhteistyöstä jatkossa. Nyt tämä asia realisoituu, kun herrat pukevat Eaglesin pelipaidan päälle kaudeksi 2018.

Toiminen pelaa alkukauden 2018 Espanjassa Murcia Cobras joukkueessa ja liittyy Eagles miehistöön Espanja kauden jälkeen. Kauden kesto Espanjassa riippuu Cobras joukkueen menestyksestä. Vanhoja on jo liittynyt mukaan joukkueeseen ja on esiintynyt edukseen Eagles harjoituksissa ja leireillä.

Esa Vanhojalla on kokemusta Roostersin lisäksi mm. Turku Trojansista ja Jyväskylän Jaguaareista. Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon myös, että kaudet 2013 ja 2014 Esa pelasi Kaliforniassa yliopistojalkapalloa Chabot College joukkueessa. Monipuolisena urheilijana Vanhojaa voidaan käyttää tarvittaessa useammallakin pelipaikalla, mutta tällä hetkellä häntä ollaan istuttamassa pääasiallisesti RB:n pelipaikalle.

Mikko Toiminen on pelannut jenkkifudista jo 13 vuotiaasta lähtien ja on ollut voittamassa useita peräkkäisiä suomen mestaruuksia Roostersin kovassa hyökkäyksen linjassa. Nuoresta iästä huolimatta Toiminen tulee olemaan yksi kokeneimmista pelaajista Eaglesin hyökkäyksen linjassa ja tulee osaamisellaan auttamaan tämän yksikön kehittymistä läpi kauden. Toimisella on meriittejä myös sumo-painista ja hän saavutti viime vuonna em-hopeaa U23 vuotiaiden avoimessa sarjassa.

Päävalmentaja Carpelanin kommentit:

”Olen todella tyytyväinen, että saatiin jätkät meille. Sanomattakin selvää, että he ovat meille todella arvokkaita vahvistuksia. Tosiaan Riika reissusta asti on ollut puhetta, että olisi hienoa saada äijät uudestaan Eagles paitaan ja nyt se toteutuu. Toiminen on minun listoillani ehdottomasti yksi suomen parhaista senttereistä ja Esalta sujuu RB:n paikalta loistavasti sekä juokseminen pallon kanssa, että blokkaaminen. Molemmilta pelaajilta sujuu myös tarvittaessa puolustuspelaaminen todella mallikkaasti”

No Replies to "Kukoista Kotkia kaudelle 2018!"