JOTAIN UUTTA JA JOTAIN VANHAA – Perjantain pelaajauutisia part IV

Perjantain pelaajauutisia part IV

Kotka Eagles jatkaa pelaajauutisrintamalla julkaisemalla uuden kotkan LB Erkko Saarisen sopimuksen ja WR Sinh Thun ja S/RB Mika Kulmalan jatkosopimukset!

Sinh Thu

Nopea Sinh Thu aloittaa jo kuudennen peräkkäisen kautensa yhtenä pelinrakentaja Carpelanin luottoreceivereistä. Kahdessa Eagles paidassa pelatusta kaudesta on Sintulla saldona 71 kiinniottoa, 1003 jaardia ja 16 maalia. Thu oli sekä kaudella 2016 että kaudella 2017 Eaglesin toiseksi eniten koppeja ottanut pelaaja. Ennen Kotkaa Thu on edustanut vuoden ajan helsinkiläisiä 69ers ja ECG joukkueita sekä kolme kautta Hämeenlinna Huskies joukkuetta. Sinttua tullaan käyttämään myös potkujen palautuksissa ja ei pidä unohtaa, että mies on myös omien sanojensa mukaan ’suomen kovin holderi’. Urheilullisuutensa takia Eaglesilla on mahdollisuus käyttää häntä myös tarvittaessa puolustuksen takakentällä.

S/RB/QB Mika Kulmalan jatkosopimus ei ollut mikään itsestäänselvyys, sillä lahjakkaalla pelaajalla oli myös muita kiinnostuneita ottajia, joten Eagles ylpeänä esittää hänen jatkosopimuksensa. Puhelias Kulmala on aloittanut pelaajauransa Jyväskylä Jaguaareissa, jossa hän niitti mainetta ja menestystä etenkin Jaguaarien kovissa junioreissa. Jyväskylän jälkeen peliura jatkui Hämeenlinna Huskiesissa, jossa tiet kohtasivat mm. HC Carpelanin ja monen muunkin nykyisen Eagles pelaajan kanssa.

Kuvassa Kulmala (#11) Riika paidassa yhdessä Eagles pelaajien Mannonen ja Thesleff kanssa

Hämeenlinnan vuosina Kulmala oli kaudella 2015 joukkueensa ahkerin kotimainen taklaaja 31 taklauksella ja kaudella 2016 hän oli saman tilaston kolmas 25 taklauksella. Eaglesiin hän liittyi kesken kauden 2017 toivuttuaan olkapäävammasta. Kotkassa hän sai nopeasti ison roolin ottamalla aloittavan paikan puolustuksesta ja esiintymällä myös hyökkäyksessä RB ja QB pelipaikoilla. Kaudella 2018 Kulmala tullaan myös näkemään molemmilla puolilla palloa.

Uutena pelaajana Kotkassa nähdään LB Erkko Saarinen. Saariselle tuleva kausi tulee olemaan kymmenes kausi jenkkifudista. Uransa Saarinen aloitti vuonna 2009 Lappeenrannan Rajaritareissa. Rajaritari vuosien Saarinen kertoo kasvattaneen pelaajassa asennetta ja monipuolisuutta, kun monena vuotena pienellä rosterilla pelatessa tuli rutkasti kovuutta lisää ja lähes kaikki pelipaikat tutuiksi. Rajaritarivuosien jälkeen Saarinen pelasi Mikkeli Bouncersissa, jossa hän tuli tutuksi vuonna 2017 myös Eagles pelaajille. Bouncers paidassa Saarinen oli vuonna 2016 voittamassa Rautamaljaa ja kauden 2017 jälkeen hänet valittiin Mikkelin puolustuksen MVP pelaajaksi.LB pelipaikan lisäksi Saarisella on eniten kokemusta puolustuksen linjasta ja hyökkäyksen puolelta centterin paikalta.

Erkko Saarinen, mikä sai sinut päätymään Kotka Eagles paitaan?

-Tykkään haastaa itseäni ja kokeilla rajojani. Vahvan ykkösdivarinousijan ilmaannuttua meikäläisen ’asuinnurkille’, Kotkassa pelaaminen alkoi tuntua äärimmäisen houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kun porukka vielä otti innolla vastaan, niin homma oli selvä! Ja se, että jo ennen kautta joukkue on tarjonnut hienoja mahdollisuuksia leireillä Vaahteraliiga joukkueiden kanssa, on jotain sellaista mitä en olisi saavuttanut muualla kaakkoissuomessa.

LB Erkko Saarinen

Päävalmentaja Carpelanin kommentteja sopimuksista:

”Jälleen saatiin tärkeitä palasia meidän kesän rosteriin. Sinttu on ollut tasaisen hyvä jokaisena vuotena, kun ollaan yhdessä pelattu ja tällä offseasonilla meillä on ollut treeneissä entistäkin parempi ’connection’. Sinttu pystyy pelaamaan sekä sisempää, että ulompaa receiveriä, joka on aina hyvä asia. Pelillisten ansioiden lisäksi olen tosi tyytyväinen, että saan ajella treeni- ja pelimatkoja Helsingistä hyvän kaverin kanssa. Kulmalan sopimuksen jatko oli hetken aikaa vähän epävarma, joten nyt on tosi hyvä fiilis, kun saatiin asia varmistettua. Kulma on yhtä hyvä molemmin puolin palloa ja mikä tärkeintä, hän omaa myös pelinrakentajakokemusta ja pystyy pyörittämään meidän peliä, jos allekirjoittaneelle tulee pipi. Erkko erottui ehdottomasti edukseen viime vuoden Mikkelinrosterista, hän oli siellä selkeästi puolustuksen näkyvin hahmo. Todella hienoa saada hänet meille. Niin ja Erkko ei vähiten jäänyt mieleen siitä, että säkittäessään minua, antoi hänmulle muistoksi murtuneen kylkiluun, jonka takia missasin yhden pelin 😊 ”

No Replies to "JOTAIN UUTTA JA JOTAIN VANHAA - Perjantain pelaajauutisia part IV"