Kauden 2018 parhaat pelaajat palkittu

Kotka Eaglesin kauden 2018 päättäjäisiä vietetiin eilen Mussalon Saaripirtillä iloisissa tunnelmissa.


Molemmat Eaglesin aikuisten joukkueista saavuttivat kauden tavoitteensa (miehet finaalipaikka ja naiset välieräpaikka) ja kausi oli juhlimisen arvoinen!

Päättäjäisissä myös palkittiin kauden aikana sekä treeneissä, että kentällä ansiotuneita pelaajia.

Vuoden treenaajiksi naisten joukkueesta valittiin Anu Vainio-Kylmälä. Anu osoitti läpi kauden tinkimätöntä asennetta treeniosallistumisessa sekä itse treeneissä. Kehityskin oli kauden aikana huimaa. Anu myös osoitti huikeaa sitoutumista ja kehitymishalua, palkkaamalla useasti treenien ajaksi lapselleen hoitajan, jotta pystyi osallistumaan harjoituksiin. Upea osoitus halusta tulla paremmaksi pelaajaksi!

Miesten puolelta vastaavan palkinnon voitti ansaitusti Aleksi Nisula! Aleksi ei jättänyt kauden aikana väliin juurikaan yhtään treeniä, vaikka treenimatkakaan ei ole Kouvolasta se kaikken lyhyin. Anun tavoin, myös Aleksin kehitys kauden aikana oli silmin nähtävää ja saman tahdin jatkuessa Eagles saa hänestä ensi kaudelle todella kovan pelaajan puolustuksen linjaan. Treenaamisen ja sitoutumisen suhteen Aleksi on todellinen roolimalli ja joukkuepelaaja meille kaikille!

Vuoden rookieksi Eagles Ladies joukkueesta valittiin Mila Puska! Mila pelasi koko kauden kahteen suuntaan, sekä hyökkäyksen- että puolustuksen linjassa. Mila on myös tinkimätön treenaaja ja harvoin jätti harjoituksia väliin. Milan kehitys on ollut huimaa ja saman odotamme jatkuvan myös kaudella 2019!

Miesten vuoden Rookieksi valittiin Matti Rokka! Matti pelaa vaativaa corner backin pelipaikkaa, joka rookielle ei ole helppo kun sekä omissa treeneissä ja vastustajissa on vastassa huippulaitahyökkääjiä. Matti selvisi haasteesta kuitenkin hienosti ja kehittyi kaudella kovaa vauhtia. Matin asenteesta kertoo myös se, että hän oli yksi harvoista miesten joukkueen pelaajista, joka osallistui ylimääräisiin, ennen naisten harjoituksia vedettyihin, juoksutreeneihin. Kunniamaininnan vuoden Rookie valinnassa sai Teo Valtonen! Teo oli DL kierrossa mukana koko kauden, kunnes kausi päättyi harmittavaan olkapäävammaan.

Naisten vuoden linjapelaajaksi valittiin Marjo Järventaus! Marjo pelasi koko kauden hyökkäyksen puolella tärkeässä Centterin roolissa ja myös useasti kahteen suuntaan puolustuksen puolella DT pelipaikalla. Marjo on todella voimakas, fiksu ja liikkuva linjapelaaja. Juuri sellainen mistä valmentajat uneksivat. Marjo tekee paljon töitä fysiikan eteen myös kentän ulkopuolella mm. punttisalilla ja se näkyy suoraan kentällä. Marjon takana on pelinrakentajan ja running backien hyvä olla!

Miesten puolella vuoden linjapelaajaksi oli paljon hyviä vaihtoehtoja. Mm. vanha kettu Tatu Tarkiainen pelasi parhaan kautensa pitkään aikaan ja osoitti olevansa edelleen suomen huippuja pelipaikallaan. Mikko Toiminen toi nuoresta iästään huolimatta kentälle todella paljon uutta osaamista ja koko ryhmä oli koko Eaglesin hyvän menestyksen kulmakiviä.
Hyvästä tasaisesta ryhmästä kuitenkin erottui edukseen vielä yksi pelaaja, joka on Lauri Tihula! Tihis oli alusta asti mukana ja aloitti jokaisen pelanneensa ottelun vaativalla tacklen paikalla ja loisti sekä juoksu, että heittoblokeissa. Tihis on on myös tinkimätön treenaaja, jonka tekniikka kentällä on ihailtavaa. Tämän vahvan ryhmän valmentaja Janne Siltanen voi olla ylpeä ryhmästään!

Hyökkäyksen vuoden pelaajaksi naisten joukkueesta valittiin Kaisa Hovi! Kaisa ansaitsi esityksillään myös kutsun naisten maajoukkueleirille missä hän esiintyi edukseen!
Kaisa a.k.a. Raaka-Raili on hyökkäyksen linjapelaajaksi ns. täys pakkaus. Koko, voima, liikkuvuus ovat kaikki hyvää luokkaa ja se meininki millä hän on aloittanut kauden 2019 off-season treenaamisen tulee tekemään hänestä vielä paremman!

Miesten vuoden hyökkääjäksi valittiin Jani ’Reggae Pamppu’ Heinisalo! Jani oli koko sarjan kiinniottotilastojen toiseksi paras pelaaja joka on todella kova saavutus suomalaiselle pelaajalle. Janin vahvuuksia on loistavat kuviot ja uskomattomat kädet. Jani on vuosia tehnyt vakuuttavaa jälkeä sarjassa kuin sarjassa ja kausi 2018 ei ollut poikkeus.

Naisten vuoden puolustuksen pelaajaksi valittiin Kaisa Kiuru! Kaisa pelasi kaudella sekä safetyn, että linebackerin pelipaikkaa ja oli puolustuksen ehdoton lukko. Iso määrä taklauksia, kentän kovimmat iskut olivat Kaisan käsialaa. Kaisa myös vastasi puolustuksen ’checkeistä’ ollen puolustuksen selkeä johtaja kentällä.

Miesten vuoden puolustajaksi valittiin itseoikeutetusti Patrik Thesleff! Patu pelasi uskomattoman kauden ollen koko divisioonan toiseksi eniten taklauksia kerännyt pelaaja ja samalla paras kotimainen pelaaja. Patu teki tilastoissa kovaa jälkeä ollen taklausten lisäksi myös korkealla mm. säkitystilastoissa. Patu on selkeästi koko seuran kovin iskijä jolla on pelilukutaidon lisäksi uskomaton nopeus ja liike. Nopeus on peruja aikaisempien vuosien pikajuoksutaustasta.

Lopuksi perinteen mukaan pelaajat itse saivat äänestää koko kauden MVP pelaajat ja naiset valitsivat joukostaan vuoden arvokkaimmaksi pelaajaksi OL/DL pelaaja Kaisa Hovin! Kaisasta olikin jo aikaisemmin puhetta ja palkinto on mitä ansaituin, hienoa työtä Kaisa!!

Miesten vastaavan palkinnon eli vuoden 2018 arvokkain pelaaja pystin voitti RB Ville Hämäläinen! Hämis oli koko sarjan kolmanneksi eniten jaardeja edennyt keskushyökkääjä ja samalla selkeästi eniten edennyt suomalaispelaaja. Hämiksen vahvuuksia ovat nopeus, voima ja suunnan muutoskyky kaikki samassa paketissa! Hämäläinen eteni kauden aikana 654 jaardia todella hyvällä 6,3yd keskiarvolla ja tehden 7 maalia.
Äänestyksessä oli kaksi selvästi muista erottuvaa pelaajaa ja huomionarvoista on myös, että pelaajat myös arvostivat Patrik Thesleffin otteita kentällä ja Thesleff hävisi äänestyksen Hämäläisele vain yhdellä äänellä. Hieno kausi Hämis ja Eagles fanit odottavat innoissaan samaa meininkiä myös kaudella 2019!

Kotka Eagles ry. haluaa kiittää kaikki jäseniään kaudesta 2019 ja erityisesti kaikkia vapaaehtoisia seuratyöntekijöitä! Sanomattakin on selvää, että seura ei menestyisi ja toimisi ilman teitä! Kiitos!!

No Replies to "Kauden 2018 parhaat pelaajat palkittu"