CFL mestari Akeem Foster Kotka Eaglesiin!

Kotka Eagles on tehnyt pelaajasopimuksen todella kovilla meriiteillä varustetun Kanadalaisen WR Akeem Fosterin (193cm/100kg) kanssa. Vuonna 2010 CFL:ään varattu Foster voitti arvostetun Kanadan ammattilaisliigan CFL:n mestaruuden, Grey Cupin, vuonna 2011 BC Lions joukkueen riveissä. Viisi vuotta kestäneellä CFL urallaan BC Lionsin lisäksi Winnipeg Blue Bombersia ja Edmonton Eskimosia edustanut Foster kirjautti liigassa tilastoihin komeat 69 koppia, 1020 jaardia ja 9 maalia. Parhaalla kaudellaan hän otti 33 kiinniottoja edeten niillä 593 jaardia ja tehden 6 maalia.

CFL uran jälkeen Foster on pelannut Indoor Football Leaguessa mm. Tri-Cities Fever joukkueessa, jossa hän oli koko joukkueen johtava kiinniottaja, ottaen peleissä yhteensä 64 koppia, edeten 725 jaardia ja viimeistellen upeat 13 maalia.

Viime vuonna Foster ei pelannut missään ja on nyt nälkäinen palaamaan kentälle. Kentällä hänet nähdäänkin heti kauden ensimmäisessä ottelussa Karhulan Keskuskentällä 25.5, kun Eagles kohtaa viime vuoden välierävastustajansa Helsinki East City Giantsin.

Yliopistojalkapalloa Foster pelasi St.Francis Xavier X-men joukkueessa. Hän on koulun kaikkien aikojen jaarditilastoissa toisena ja maaleissa kolmantena.

Eagles päävalmentaja Nesi Carpelan kommentoi sopimusta seuraavasti:

”Olin tehnyt suunnitelmat niin, että lähdemme kauteen yhdellä ei-eurooppalaisella eli Kaleb Wezdenkolla ja että hän pelaisi matsit osittain kahteen suuntaan. Olin kuitenkin pitänyt silmät auki pelaajamarkkinolle katsellen aika ajoin juuri pitkää ja ulottuvaa laitahyökkääjää. Kun polut Fosterin kanssa kohtasivat huomasin nopeasti, että hän on juuri sitä mitä olen hakenut. Kokoa, ulottuvuutta ja nopeutta todellakin löytyy. Olen todella innoissani ja ylpeäkin siitä, että saadaan Kotkaan tällainen todella kovat meriitit omaava pelaaja. Kiva yhteensattuma, että samoihin aikoihin kun Roni Salonen draftataan CFL:ään niin mekin saamme rosteriimme pelaajan joka on sinne draftattu ja pelannut siellä useita kausia.”


Akeem Foster vastasi muutamiin kysymyksiin sopimuksestaan Kotkan kanssa.

Tell us in few words about yourself

Easygoing love to work and loves to Compete. A team player on and off the field.

How do you feel about coming to Finland to play football?

I’m looking forward to getting back on the field with a great group of guys and helping the organisation win the league.

Did you know much about Finland as country before this?

I have always heard beautiful things about Finland, the Nordic culture, people and beautiful scenery, I’m looking forward to experiencing all the wonderful cultures.

What are your strengths as player?

As a player I’m big, fast, have good hands and a straight up problem on the field.

What’s your favourite route as a receiver?

Whatever route the coaches ask me to run 😉

Your expectations about the upcoming season with the Eagles?

I’m very much looking forward to getting to work with the coaches and my teammates. As a team if we buy in to what our coaches say and Execute our game plans at a high level we will be a big problem for teams in the league.

No Replies to "CFL mestari Akeem Foster Kotka Eaglesiin!"