Pelipaikkaesittely osa III – Takakenttä

Eaglesin takakenttä on kesällä osaavissa käsissä

Roy Kämppi
Eaglesin oma kasvatti Roy Kämppi nähdään jälleen ensi kesänä eaglespaidassa. Roy
on joukkueen nopeimpia pelaajia ja hänellä riittää nopeuden lisäksi myös kokoa ja pelisilmää. Roy pelaakin monesti ¨hybridin¨ pelipaikkaa, jossa tarvitaan sekä takamies, että tukimies pelipaikkojen osaamista. Roy löytää itsensä todella nopeasti tuhoamassa juoksupelejä, mutta vastaavasti hän pitää myös huolen, että heittohyökkäys ei pääse uppoamaan eaglespuolustukseen.

Miika Haatainen
Nuoresta iästään huolimatta Miika on jo konkaripelaaj
a jenkkifutiksessa. Miika on pelannut lajia jo 11 vuotta ja hänet yleensä löytääkin sieltä missä pallokin.
Miika pystyy pelaamaan takakentällä sekä kulmapuolustajan eli cornerbackin pelipaikkaa, että myös safetyn pelipaikkaa.

Vadim ¨Watka¨ Hyvärinen
Myös Watka on
Eagleskasvatteja ja omaksunut kulmapuolustajan paikan nopeasti. Watka oli Eaglesin aloittava cornerback läpi koko kauden ja monesti pelasikin vastustajien ykköslaitahyökkääjiä vastaan. Watkan vahvuuksia ovat miespuolustus ja nopeat jalat. Syötönkatojen lisäksi hän tulee myös hyvin tukemaan juoksupuolustusta, etenkin kiertopeleissä.

Ari Riihiluoma

Ari Riihiluoma oli toinen aloittavista kulmapuolustajista viime kaudella ja hän pelasikin todella vahvan kauden. Ari on kehittynyt joka vuosi ja tällä off-seasonilla hän onkin laittanut itsensä todella kovaan kuntoon. Eaglesin järjestämissä Combine testeissä Ari oli kärkijoukoissa kaikissa paitsi yhdessä lajissa. Hän mm. juoksi nopeimman 40yd ja hyppäsi sekä pisimmälle että korkeimmalle. Kokonsa ja nopeutensa ansiosta Riihi pystyy pelaamaan sekä kulmapuolustajan, että hybridin pelipaikkaa.


Veikko Kallio

Veikko on uusi pelaaja Eagles paidassa. Viime vuonna Kallio ei pelannut lainkaan, mutta kaudella 2017 hän edusti Helsinki Wolverines joukkuetta ja oli koko sarjan paras syötönkatkoissa, joita hän otti viisi kappaletta. Yhden syötönkatkoista Kallio palautti vastustajan maaliin asti. Hän oli myös ahkera taklaaja, taklaten lähes neljä taklausta per ottelu, joka on hyvä saldo kulmapuolustajalle.

Talven treeneissä Veikko on osaamisellaan tehnyt vaikutuksen kanssapelaajiinsa ja valmentajiin, häneltä odotetaankin isoa panosta ensi kaudella.

 

Toni Viljakainen

Toni on selkeästi yksi koko Eagles rosterin eniten kehittyneemmistä pelaajista ja hän voi odottaa roolinsa selkeästi kasvavan viime kaudesta. Toni on ottanut safetyn paikkaa omakseen treeneissä ja tehnyt siellä erittyän hyvää jälkeä.

Kehityksen on moni huomannut myös korkeakoulusarjan otteluissa, siellä Toni on NDU Black Knight:n paidassa ottanut todennäkoisesti koko sarjan eniten syötönkatoja. Eagles fanit voivat odottaa saman jatkuvan myös ykkösdivisioonassa.


Kuva: Hilarious Hobbit, Anu Tiilikainen.

No Replies to "Pelipaikkaesittely osa III - Takakenttä"