Pelipaikkaesittely VII – Pelinrakentajat

Niclas Nesi Carpelan

Todella kokenut Carpelan päätti jatkaa pelaajauraansa vielä vuodella. Eaglesilla oli talvella kiikarissa Yhdysvaltalais pelinrakentaja ja sopimuskin oli jo lähellä, mutta lopulta kyseinen pelaaja sai hyvän tarjouksen GFL joukkueelta ja päätyi sinne. Carpelanilla oli siis tarkoitus toimia vain valmentajana tulevana kautena, mutta tämän ko. sopimuksen kariuduttua innostus pelaamaan ’One more year’ taas löytyi.

Carpelanin kausi 2018 ykkösdivisioonassa osoitti, että pari kautta alemmissa divisioonissa ei ollut menoa haitannut vaan mies oli koko 1. divisioonan toiseksi tehokkain pelinrakentaja heti Robert Johnsonin jälkeen. Taakse jäi muutama importti ja maajoukkue pelinrakentajakin.

Nesi heitti runkosarjassa 1858 jaardia, hyvällä 62,4% onnistumisprosentilla. Maaleja heitoista syntyi 25 ja syötönkatkoja vain 4.

Nesin urasta ja taustoista Eagles on uutisoinut aikaisemminkin, (mm. 2016 http://kotkaeagles.fi/2016/03/20/niclas-carpelan-eaglesin-edustusjoukkueeseen-kaudeksi-2016/ ) joten jätetään ne nyt kertaamatta.

Fun Fact: Carpelan on johdattanut nyt kahdeksan kautta putkeen joukkueensa finaaliin asti ja nyt tavoitteena on yhdeksäs kerta ja Spagettimalja.

Varsinaista toista pelinrakentajaa Eaglesilla ei ole, mutta tilanteen pakottaessa pelinrakentajavastuita voi hoitaa kuka vain kolmikosta Otto Tolvanen, Jani Heinisalo ja Niko Hannula.

Carpelan toimii myös joukkueensa päävalmentajana ja hyökkäyksen koordinaattorina.

Tässä hänen mietteet off-seasonista, tulevasta kaudesta ja kauden avausottelusta ECG:tä vastaan.

Off-season oli vähän huonompi ja rikkonaisempi kun parina aikaisempana Kotka kautena. Välillä oli haasteita saada tarpeeksi porukkaa treeneihin ja välillä taas meidän treenivuoroja peruttiin erinäisistä syistä ja saattoi tulla parinkin viikon jaksoja jolloin ei treenattu yhdessä kertaakaan. Ollaan kuitenkin mielestäni saatu hyvä ja kilpailukykyinen joukkue kasaan. Nuorennusleikkaustakin on tapahtunut, mikä tietysti onkin elinehto Kotkalaiselle jenkkifudikselle. Veteraaneja pikkuhiljaa lopettaa ja on nuorempien aika ottaa vastuuta kentällä.

Itse kaudesta on todella vaikea sanoa mitään… yleensä aina ennen kautta tiedän aika hyvin oman joukkueen iskukyvyn ja vastustajien tasosta myös. Viime vuonna olin todella luottavainen kun lähdettiin kauden avaukseen Kouvolaa vastaan. Nyt tuleva kausi ja eka ottelu ehkä jännittää vähän enemmän. Kestää ehkä hetki ennekuin saadaan koko joukkue samalle sivulle ja pelaamaan täysin yhteen. Mielenkiintoinen kausi tulossa joka tapauksessa ja kyllä me joukkueena pidetään kiinni tavoitteesta voittaa Spagettimalja. Helppoa se ei tietysti tule olemaan vaan tiukkoja matseja odotettavissa.

Avausottelua odotan mielenkiinnolla, siinä selviää jo paljon että missä mennään. Tiedän, että ECG on pelannut jo kaksi täyttä scrimmagea ja me ei yhtään. Oletan siis heidän olevan virhevapaampia kuin me. Myös puolustusmuoto on siellä ilmeisesti vaihtunut sellaiseen mitä ei niin usein olla kohdattu. Lisäksi oma offseason oli myös vähän tavallista huonompi, oma pelaaminen ratkesi vasta aika myöhään ja pieni polvivamma on vähän estänyt treenaamista. Hieman sellainen olo, että on vielä vähän ruosteessa, mutta eiköhän tämä homma nyt 29 kauden kokemuksella lähde taas sujumaan! ”

No Replies to "Pelipaikkaesittely VII - Pelinrakentajat"