Kotka Eagles vahvistaa valmennustaan!

Kotka Eagles on solminut valmentajasopimuksen brittiläisen DC Charlie Ovey:n kanssa.

Ovey tulee ottamaan vastuualueekseen sekä Kotkan miesten edustusjoukkueen puolustuksen koordinaattorin tehtävän ja vastaavan pestin myös naisten joukkueen puolelta.

Ovey on nuoresta iästään huolimatta kokenut valmentaja ja hän on mm. kaksi viimeistä kautta valmentanut Puolan pääsarjassa Tychy Falcons joukkuetta, toimien kaudella 2019 Falconsin puolustuksen koordinaattorina.

Ennen Puolaa Ovey aloitti valmentajauransa Brittien yliopistosarjassa valmentaen mm. Nottinghamin ja Hertfordshiren yliopistoissa. Vuonna 2017 Ovey toimi Yhdysvaltalaisen Kenyon Collegen apuvalmentajana.

Ovey toimii tällä hetkellä myös Brittien maajoukkueen apuvalmentajana vastuualueenaan tukimiehet.

Ovey :n lisäksi naisten joukkueelle tulee mahtavia uutisia! Hänen mukanaan saapuu Becky Martin, joka on pelannut jenkkifutista jo kuuden vuoden ajan sinä aikana hänellä on edustuksia Iso-Britannian maajoukkueesta vuosilta 2015, 2017 ja viimeisimmin vuodelta 2019, jossa joukkue taisteli Euroopan mestaruudesta samoissa kisoissa Suomen kanssa. 27-Vuotias Martin on pelannut pitkälti puolustuksen linjassa, mutta kokemusta löytyy mm. tukimiehenä, hyökkäyksen linjassa ja keskushyökkääjänä.

Eagles päävalmentaja Nesi Carpelanin kommentit uudesta valmentajasta.

”Olen tyytyväinen, että löydettiin näinkin nopeasti meille sopiva valmentaja. Saadaan hänet suomeen jo hyvissä ajoin ja hän pääsee mukaan rakentamaan meille kilpailukykyisiä joukkueita tulevaa kautta varten jo näin off-season vaiheessa. Pelaajienkin toiveissa on ollut, että saadaan vahvistettua meidän valmennusta. Etenkin naisten puolella ollaan oltu todella ohuella jo monta kautta. Miestenkin tilanne muuttui paljon viime kaudesta, kun valmentajat Temonen, Luoma ja Suomalainen eivät jatka meillä enää. Kiitokset muuten herroille panoksesta meidän hyväksi.

Meidän kaksi tärkeää toivetta valmentajassa oli, että löydetään tyyppi jolla on osaamista ja annettavaa puolustuksen koordinointiin ja että hän pystyisi pelipaikkavalmentamaan meidän LB:tä. Nämä molemmat toiveet saatiin nyt täytettyä. Myöskin puhelinkeskusteluissa minun ja Charlien välillä tuli huomattua, että ollaan samalla aallonpituudella näistä futikseen liittyvistä asioista, joten päätöksestä tuli helppo. Toki palkkaamalla valmentaja pystytään tuomaan varmaan yksi import vähemmän kuin viimekaudella, mutta näen että meidän kotimainen rosteri pystyy paikkaamaan tämän aukon ja että tässä vaiheessa Eaglesin kehityskaarta valmentajan tuominen on täysin oikea liike meille. Pisteenä iin päälle vielä se, että hänen mukanaan Suomeen saadaan meidän naisten joukkueelle uusi todella pätevän oloinen pelaaja, jolla Brittien mj-taustaa.”

 

No Replies to "Kotka Eagles vahvistaa valmennustaan!"