Naisten lippupallon SM-turnaus Kouvola 15.5

Aurinko paistaa kevyen pilviharson takaa. Ilma on mitä parhain juuri tänään ja juuri tähän tarkoitukseen: naisten lippupallon sm-turnauksen finaaleihin! Eaglesin mimmit starttasivat kohti Kouvolaa itsevarmoina pelaajien raakileina (lukuun ottamatta Essiä, joka jo hieman tietää mitä kentällä kuuluu tehdä). Harjoituskertoja ei juuri ole ehtinyt kertyä ensikertalaisjoukkueelle talven aikana, mutta harjoitukset, jotka yhdessä olemme tehneet, olemme tehneet innolla!

Vastusflagi1tajaksi ensimmäiseen peliin tulee Oulu Northern Lightsin kokenut joukkue, jolla on jo aiemmilta vuosilta SM-mitaleja palkintokaapissaan. Ennakkosuosikki tähän peliin on selvä, mutta jo Oulussa, sm-sarjan ensimmäisissä osa-otteluissa, nähtiin se, että Eagles ei todellakaan ole sarjassa mikään heittopussi. Ottelun voittaja tulee saamaan vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Kouvola Indiansin finaalissa.

Oulu onnistui tekemään ottelun ensimmäisen touchdownin muutaman ensimmäisen peliminuutin jälkeen. Eaglesin hyökkäys käynnistyi hieman hitaammin, mutta Oulun maalin jälkeen Kotkalaiset heräsivät ja nokittivat heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan. Ensimmäisen erän pistenikkareina Eaglesillä toimivat Essi Söderholm ja Kaisa Kiuru ilmiömäisillä yksilösuorituksillaan. Hyvien koppien jälkeen molemmat kiemurtelivat läpi Oulun puolustuksen aina maalialueelle asti. Yksi lisäpiste yritys onnistui uudella, juuri tätä turnausta varten harjoitellulla kuviolla. Puolustuksessa hyvää työtä tekivät Saara Lehtonen, Jarna Kulmakivi, Noora Turkia ja vain muutama kuukausi sitten joukkueeseen liittynyt Maj-Len Drockila. Puolustus liputti Oululaisia heti, jolloin pallon kanssa eteneminen oli Oululaisille vaikeaa. Puoliajalle Eagles lähti yhden pisteen tappioasemasta 13-14.

 

Puoliajan jälkeen Essi taituroi  flagi2Eaglesille vielä yhden maalin, kun peliä oli jäljellä noin 5 minuuttia. Muita hyökkäyksessä häärineitä olivat Katri Pyöttiö, Laura Karhu sekä Sanni Hellstén, joista jokaiselle tuli hyviä onnistumisia ja edettyjä jaardeja. Puolustus taisteli toisella puoliajalla armottomasti ja onnistui nappaamaan jopa yhden syötönkatkon. Oulun pitkät heitot olivat kuitenkin myrkkyä Kotkalaisten puolustukselle. Eaglesin muutaman katkaistun syötön ja rähmätyn pallon jälkeen Oulu onnistui kääntämään tiukan pelin voitokseen lukemin 27-19. Oulun viimeinen maali syntyi vain 16 sekuntia ennen loppuvihellystä. Eaglesin tappio oli kirvelevä. Jokainen pelaaja olisi halunnut näyttää sen, mihin aloitteleva joukkue pystyy pelkästään mahtavalla yhteishengellä ja mielettömillä yksilöillä, joita joukkueessamme on!

 

Pronssimitali oli Eaglesin naisten joukkueen ensimmäinen sm-mitali, johon jokainen kuitenkin oli enemmän kuin tyytyväinen. Jokainen pelaaja kasvoi ja kehittyi hurjasti tämän liian lyhyeksi jääneen kauden aikana. Nyt Eaglesin lippupallojoukkue alkaakin harjoittelemaan jo ensi kautta varten, jotta mitalin väri saadaan vuoden päästä kirkastettua!

Teksti: Sanni Hellstén

No Replies to "Naisten lippupallon SM-turnaus Kouvola 15.5"